Dünya Kupası Özbekistan'a getirildi

Dünya Kupası Özbekistan'a getirildi

FIFA mülkiyetindeki Dünya Kupası, Özbek spor dünyası ve vatandaşlara sergilendi

 

TAŞKENT (AA) - FIFA'nın resmi sponsorlarından Coca Cola şirketinin gerçekleştirdiği bir organizasyonda, Dünya Kupası, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e getirildi.

"Dünya Kupası Turu" adlı organizasyonda özel uçakla Taşkent'e getirilen kupa dolayısıyla eski Fransız futbolcu Christian Karembeu da bu kente geldi.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'deki turunu tamamladıktan sonra Taşkent'e getirilen kupa, Özbekistan Spor Komitesi Başkanı Rustam Kurbanov ve Özbekistan Futbol Birliği Başkanı 1. Yardımcısı Umid Ahmadjonov, Christian Karembeu ile Coca-Cola yetkililerinin katılımıyla düzenlenen bir etkinlikle, gazetecilere ve ülkedeki spor camiasının önde gelen isimlerine tanıtıldı.

Törende konuşan Kurbanov, Dünya Kupası'nın ilk defa Özbekistan'a getirildiğini anımsatarak, bunun kendileri için çok sevindirici olduğunu belirtti. Kurbanov, Dünya Kupası'nın ülkeye getirilmesine katkıda bulunan yetkililere ve sponsorlara teşekkür etti.

47 yaşındaki Christian Karembeu de Özbekistan 23 Yaş Altı Milli Takımı'nın geçen ay Pekin'de düzenlenen Asya Şampiyonası'nı kazandığını hatırlatarak, Özbek futbolunun 2018'e iyi bir başlangıç yaptığını söyledi. Karembeu, Özbekistan'ın gelecekte Dünya Kupası finallerine katılmasını umut ettiğini sözlerine ekledi.

Ahmadjonov ise ilk kez Dünya Kupası'nın Özbekistan'a getirildiğini anımsatarak, amaçlarının gelecek yıllarda Dünya Kupası finallerine katılmak olduğunu ifade etti.

Daha sonra Rustam Kurbanov ve Christian Karembeu, Dünya Kupası'nı tanıtarak birlikte poz verdi. 18 ayar altından yapılan, 6 kilo 175 gram ağırlığında ve 36,8 santimetre yüksekliğindeki Dünya Kupası, daha sonra Özbek futbolseverlerin beklediği spor salonunda sergilendi.

Almatı, Bişkek ve Duşanbe'nin ardından Taşkent'e getirilen FIFA Dünya Kupası, Özbekistan'da bir gün kalmasının ardından yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a ulaştırılacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.