Dünya liderlerinden ortak mesaj

Dünya liderlerinden ortak mesaj

Van depremi sonrası liderlerden yardım ve taziye mesajları yağdı

Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla dünya liderlerinden, hayatını kaybedenlerin ailelerine, Başbakan Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanı Gül'e başsağlığı mesajları yağıyor.

OBAMA TAZİYE MESAJI YAYINLADI

ABD Başkanı Barack Obama, Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini bulundu.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Obama, ''Van'daki depremle ilgili haberleri büyük bir endişeyle takip ettiklerini'' bildirdi.

Amerikan halkı adına hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına en derin taziyelerini ilettiğini belirten Obama, "Düşünce ve dualarımız depremden etkilenen bölgeye yardım götürmeye çalışan cesur erkek ve kadınlarla birlikte. Bu zorlu zamanda müttefikimiz Türkiye ile omuz omuza duruyoruz ve Türk yetkililere yardıma hazırız" ifadelerini kullandı.

SARKOZY ERDOĞAN'A MESAJ GÖNDERDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mesaj göndererek, Van depremi nedeniyle üzüntülerini dile getirdi.

Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir taziye mesajı gönderen Sarkozy, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin de yaralandığı depremin trajik sonuçlarını büyük bir kaygı ve üzüntü ile öğrendiklerini aktardı.

Sarkozy mesajında "Bu zor anlarda, Fransa'nın Türk halkının acılarını paylaştığı ve kendisi ile dayanışma içerisinde olduğu konusunda sizi ve Türk halkını temin etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine derin üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini ileten Sarkozy, Türkiye'nin ihtiyaç duyabileceği her türlü yardımı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI CLİNTON'DAN TAZİYE MESAJI

Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton taziye mesajı yayımladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Clinton, bugün meydana gelen deprem dolayısıyla Türk halkına en derin üzüntülerini iletti ve başsağlığı dileklerini sundu.

"Düşüncelerim ve dualarım depremde hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri ve dostlarıyla bilikte" ifadesini kullanan Clinton, ABD olarak kurtarma ekiplerinin yardım çabalarına destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Clinton, Türkiye yaralarını sararken Türk halkının yanında olacaklarını kaydetti.

Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç, Cumhurbaşkanı Gül'e taziye mesajı yolladı

Sırbistan'da Devlet Başkanı Boris Tadiç, Van'da meydana gelen depremle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mesajı yolladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde de yayımlanan mesajda, Devlet Başkanı Tadiç, yaşanan depremden dolayı hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletirken, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Tadiç, mesajında, Sırbistan olarak dost ülke olan Türkiye'ye her konuda desteğe hazır olduklarını iletti.

Kosova Başbakanı Taçi'den Erdoğan'a baş sağlığı mesajı

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a baş sağlığı mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, deprem haberinden büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Taçi, "Kosova Cumhuriyeti Hükümeti ve şahsım adına Hükümetinize, Türk milletine ve depremden ölenlerin yakınlarına en derin baş sağlığı dileklerimizi lütfen kabul edin" denildi.

Taçi'nin mesajında aynı zamanda, "Kosova Hükümeti ve halkı, bu zor gününüzde en büyük dayanışma ve destek duyguları içinde yanınızdadır" ifadesi yer aldı.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca'nın da, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na taziyelerini ilettiği bildirildi.

KUZEY IRAK'TAN TAZİYE MESAJI

Öte yandan, Kuzey Irak bölgesel yönetimi yetkililerinden Dr. Berham Ahmet Salih de, Van'da meydana gelen depremle ilgili olarak Türk halkının acısının paylaşıldığını bildirdi.

Bölgesel yönetimin internet sitesinde yer alan açıklamada, Van'da bugün meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği deprem dolayısıyla büyük üzüntü duyulduğu ifade edilerek, "Türk halkının acısını paylaşıyor, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague'den taziye mesajı

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Van'daki deprem nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague yayımladığı mesajda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerini ileterek, en derin üzüntülerini dile getirdi. Düşüncelerinin enkaz altından endişe içinde haber bekleyenlerle olduğunu belirten Hague, İngiltere'nin Türk yetkililerden talep gelmesi durumunda her türlü yardıma hazır olduğunu kaydetti.

Hague mesajında "Bu zor zamanda Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği taziyelerini iletti

İsrail'in Ankara Büyüelçiliği Van'daki deprem dolayısıyla taziyelerini iletti.

Büyükelçilik Sözcüsü Nizar Amir yazılı bir açıklama yaparak, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın talimatı ile büyükelçilik olarak üzüntülerini iletmek istediklerini bildirdi.

Amir, Türk hükümetine her türlü yardımda bulunabilecekleri yönündeki teklifte bulunduklarını da hatırlattı.

Atina'dan başsağlığı ve yardım mesajı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, Van'da meydana gelen depremle ilgili başsağlı dileklerini iletti.

Yunanistan Dışileri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lambrinidis'in, depremde hayatını kaybedenlerle ilgili Yunan halkının taziye ve dayanışma mesajını dile getirdiği Davutoğlu'na, Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı'nın deprem felaketiyle ilgili Türk makamlarına mümkün olan her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu bildirdiği kaydedildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone taziye mesajı yayımladı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle taziye mesajı yayımlayarak, mümkün olan her türlü yardımda bulunabileceklerini kaydetti.

Ricciardone mesajında şunları kaydetti: "Amerika Birleşik Devletleri, Van'da meydana gelen şiddetli depremle ilgili haberleri büyük endişe ile takip etmektedir. Mümkün olan her türlü yardım için Türk yetkililerle iletişim içindeyiz.

Amerikan halkı adına, bu felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziye dileklerimizi iletir, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umarız.

Gönlümüzün en derin yerinde ve düşüncelerimizdesiniz. Felaketin en kısa sürede atlatılmasını diliyoruz."

İRLANDA: YARDIMA HAZIRIZ

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, Van'da meydana gelen depremle ilgili taziye mesajı yayımlayarak, kurtarma çalışmalarında yardıma hazır olduklarını bildirdi.

İrlanda Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gilmore, Van'da bugün meydana gelen deprem dolayısıyla Türk hükümetine ve halkına derin üzüntülerini bildirdi.

Can kaybının en az düzeyde tutulabilmesi için acil ve etkili müdahalenin önemini vurgulayan Gilmore, Türkiye'nin bu tür krizleri karşılamaktaki büyük tecrübesine rağmen, bakanlık yetkililerine, İrlanda'nın kurtarma çabalarına nasıl katkıda bulunabileceğini değerlendirmeleri talimatını verdiğini bildirdi.

İrlanda hükümetinin "Irish Aid" programı çerçevesinde hizmet veren acil müdahale güçlerinin gerektiği takdirde bölgeye hemen sevk edilebilmeleri için hazır konumda tutulduğunu belirten Gilmore, bölgeye insani yardım malzemesi gönderebileceklerini de kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.