Dünya tıp tarihine adını yazdırdı

Dünya tıp tarihine adını yazdırdı

Manisa'da yaşayan ve organları ters yönde olan Mürvet Bayram (80), Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen safra kesesi ameliyatıyla tıp tarihine geçti.

Ameliyatın, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Bölümü doktorları Opr. Dr. Mustafa Özsoy ve İsmet Sağlam tarafından yapıldığı bildirildi.

Hasta Mürvet Bayram ile gazetecilere açıklamada bulunan Özsoy, hastanın karın ağrısı ile hastane Acil Servisine müracaat ettiğini, yapılan tetkiklerinden tüm organlarının ters yönde olduğunu tespit edildiğini söyledi.

Özsoy, şunları anlattı:

''Situs inversus totalis, bütün organların sağ-sol ekseninde yer değişmiş halde bulunmasının Latince adıdır. Kalp, dalak, mide sağda; karaciğer, safra kesesi solda bulunur. 5 bin ile 20 bin canlı doğumundan birinde görülmektedir. Hasta şikayetinin safra kesesindeki iltihaptan kaynakladığını ve bunun da safra kesesindeki bir taştan oluştuğunu saptadık. Dünya tıp tarihinde, böyle bir hastaya ilki Kore'de uygulanan tek delikle safra kesesi ameliyatını hastamıza başarıyla uyguladık.''

Operatör doktor Sağlam ise hastanede artık yeni teknolojilerle çeşitli ameliyatları yapabildiklerini ve bundan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.