DÜNYA UYGUR KONGRESİ RABİA KADİR'LE DEVAM DEDİ

DÜNYA UYGUR KONGRESİ RABİA KADİR'LE DEVAM DEDİ

Dünya Uygur Kongresinin 4,genel Kurul toplantısı Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam etmektedir, oturumun 3.gününde Genel kurul seçimleri yapıldı yapılan seçimler sonucu Rabia Kadir hanım güven tazeleyerek seçime katılan delegelerin tüm oylarına alarak ke

Dünya Uygur Kongresinin 4,genel Kurul toplantısı Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam etmektedir, oturumun 3.gününde  Genel kurul seçimleri yapıldı yapılan seçimler sonucu Rabia Kadir hanım güven tazeleyerek seçime katılan delegelerin tüm oylarına alarak kendisi güven tazelemiştir.

Doğu Türkistan Kültür Ve Dayanışma derneği başkanı sayın Seyit Tümtürk başkan yardımcısı aynı zamanda Orta Asya ülkeleri ve Türkiye temsilciliğine seçilmiştir.

Ömer Kanat beyde Kanada ve Amerika temsilciliğine,Ümüt Xamid beyde Avrupa devletleri temsilciliğine,İlhan Mahmu’ta Japonya Asya devletleri temsilciliklerine,Dolkun İsa İcra Heyeti başkanlığına seçilmiştir.

Bu seçime yaklaşık 18 devletten 120 delegenin katılımıyla tamamen demokratik usülle yapılmıştır.Rabia hanım seçimden sonra yaptığı teşekkür konuşmasında tüm delegelere teşekkür ederek, herkesin bulundukları ülkelerde her akşam yatarken bugün Doğu Türkistan için ne yaptım sorusunu kendi  kendilerine sormasını istedi .

Yeni seçilen yönetim kadrosu ve tüm delegelerin katılımıyla Çin’in Tokyo büyükelçiliği önünde büyük bir protesto gösterisi yapılacaktır.
 
 
gokbayrak.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.