Dünya'nın en pahalı ve lüks oteli

Dünya'nın en pahalı ve lüks oteli

Burj Al Arab, Arap Kulesi anlamına gelse de, mimari açıdan denizde yüzen bir yelkeni andırdıgı için Yelken Otel de denilmektedir.

Atila Altuntaş/Stockholm

Dubai’de bulunan’’ Burj Al Arab’’ dünya’nın en lüks ve pahalı oteli seçildi. Hali hazırda, dünya’nın en yüksek oteli olmakla beraber, aynı zamanda 7 yıldıza sahip tek oteldir.

Bu otelde ful pansiyon konaklamak isteyen geceliğine 15 bin doları gözden çıkarması gerek. Konaklama ücreti dahillinde size bir şöför ve Rolls Royce’s araba tahsis ediliyor.

Eğer ülkeye kuşbakışı bakmak isterseniz, otelin tavanına yerleştirilmiş helikopterlerden birine binip tüm Dubai’yi havadan gezerek seyredebilirsiniz.

Sonuçta bir otel ama ülkenin tanıtımında etkisi büyük. 1 milyar dolara inşa edilmiş, 500 milyon dolar dekor için harcanmış. Takım elbiseyle ancak içeri girebiliyorsunuz. Önceden rezervasyon yaptıranlar girebiliyor.

Lokantalarında yemek için öyle kapıdan içeri giremiyorsunuz. Gideceğiniz günden önce rezervasyon yapıyorsunuz. Kabul edilirse, gittiğiniz gün, kapıya rezervasyon kabul faksı geliyor. İsminiz kontrol ediliyor. Otel 50 yıl full olsa bile maliyetini karşılamıyor.

JUMERİA BEACH BÖLGESİ

Dubai'nin yaz aylarında nefes almak için indiği, ama sıcaktan denize giremediği yer burası. Şehrin en lüks evleri, binaları, hatta Burj Al Arap Oteli'de bu sahilde yer alıyor. Sahilde bembeyaz kumsal insanın içini açıyor ama denize girmek yılın büyük bölümünde problemli. Çünkü su çok sıcak.
Buradaki alışveriş merkezleri de bir başka güzel ve şık. Daha pahalı ürünler müşterilerle buluşuyor.


Burj Al Arab 321 metre ve 28 çift katlı olmasından dolayı, yılsonuna kadar dünya’nın en lüks, pahalı ve yüksek oteli olma özelliğini sürdürecek. Bu özelliklerini yılsonundan itibaren, yine Dubai’de 2007 yapımına başlanan, ‘’ Rose Tower’’ olarak isimlendirilen, 333 metre ve son derece modern tasarımlarla inşa edilen yeni bir otele devredeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :