Dünyanın en tehlikeli bilgisayar virüsleri

Dünyanın en tehlikeli bilgisayar virüsleri

Onlar bir bilgisayar kullanıcısının en büyük kabusu. Yıllarca süren emeği saniyeler içerisinde yok eden bilgisayar virüslerinin en tehlikelerini hiç merak ettiniz mi? İşte en çok zarar veren virüsler

Günümüzün dijital vebası olan bilgisayar virüsleri her geçen gün daha da gelişiyor ve etkili hale geliyor. Eskiden sadece kullanıcıları rahatsız eden ufak şakalar olan virüsler günümüzde tüm dünya ekonomisini tehdit eden birer sanal tehdit konumuna yükseldiler.

Modern Dünyanın Dijital Vebası

Temelde bir bilgisayar programı olan virüsler, geliştiricilerinin kullandığı saldırı yöntemlerini kullanarak makinelerin çalışma koşullarını etkiliyor bazen ise cihazlarıçalışmaz hale getiriyor. İnanması güç olsa da iş dünyası bilgisayar virüsleri yüzünden 85 milyar dolarlık zararlara uğradı.

Peki her bilgisayar kullanıcısının korkulu rüyası olan bu virüslerin en tehlikelileri hangileri görmek ister misiniz? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, dünyanın en çok zarar veren 10 virüsünü biraraya getirdi.

Sircam

W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı. Dosyaları rastgele silen yazılım insanların bir birine olan sanal güvenini  zedeledi.

Storm Worm

2007 yılında ortaya çıkan bu zararlı yazılım, 'Müslümanlar ve Hristiyanlar' arasında savaş başladı gibi sahte haber başlıklarıyla yayılıyordu. Aslında bir trojan olan yazılım bilgisayarların uzaktan kontrol edilmesini sağlıyordu. Şimdiye kadar storm worm'dan 1.800 e-posta etkilendi.

CIH Virüsü

Bilgisayarla 90'lı yılların sonlarında tanışmış insanlar için Chernobyl hâlâ korkulu bir rüyadır. 1998 yılında ortaya çıkan CIH virüsü Çernobil faciasının yaşandığı gün devreye girmişti.

CIH virüsü, sabit diskleri çalışmaz hale getirip BIOS'lara zarar veriyordu. Dünya çapında sayısız bilgisayar için kabus olan Chernobyl 80 milyon dolarlık hasara neden oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.