Dünya'nın en yaşlı insanı öldü

Dünya'nın en yaşlı insanı öldü

Dünya'nın en yaşlı insanı olan kazaklı nine Sakhan Dosova 130 yaşında hayatını kaybetti.

Atila Altuntaş/Stockholm

Kazakistan'ın Karaganda kentinde yaşayan Sakhan Dosova, 130 yaşına kadar fakirlik içinde yaşadı. 130 yaşına bastığında dünyanın en yaşlı kadını olduğu tespit edildi. Bundan dolayı Kazak hükümeti tarafından ödül olarak, iki odalı lüks bir daire verildi. Tam rahata kavuştum dediği anda, bu pahalı hediye hayatına maal oldu.

130'uncu yaş gününü kutladıktan sonra, Karaganda Belediye Başkanı İslam Togaybayev tarafından hediye edilen daireye geçen 27 Mayıs 1879 doğumlu kadına yeni evi uğurlu gelmedi. On dokuz gün yeni evinde oturan, 10 çocuk annesi ve 44 torun sahibi olan, hayatında doktora gitmeyen Sakhan Nine' nin kayarak banyoda düştüğünü ve kalçası kırıldığı için geçen hafta hayatını kaybettiği yetkililer tarafından açıklandı.

.İngiliz gazetesi Miror’un haberine göre; Hayatı boyunca tatlı yemeyen Sakhan Nine, beyaz peynir, yoğurt ve buğday lapasını çok sevdiğini söylüyordu. Uzun yaşamın sırrını soranlara da, "Sırrım yok. Hasta olunca hiç ilaç almadım. Gülmeyi çok severim" diyordu.

122 yaşında dünya’nın en yaşlı insanı olarak ölen Fransız Jean Louise’ye 8 yaş fark atarak kırılması zor bir rekora imza atan Sakhan Dosova iki kez evlendi, 10 çocuğu, 8 torunu,12 torununun torunu, 24 torununun torununun torunu var.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :