Dünyanın gözü bugün İstanbul'da

Dünyanın gözü bugün İstanbul'da

İran'ın nükleer programına ilişkin kritik müzakereler, bugün İstanbul'da başlayacak.

BM Güvenlik Konseyi beş daimi üyesi artı Almanya ile İran arasındaki müzakereler öncesi Türkiye alarmda.

İran’ın nükleer programına ilişkin kritik müzakereler, bugün İstanbul’da başlayacak. BM Güvenlik Konseyi beş daimi üyesi artı Almanya ile İran arasındaki müzakereler öncesi evsahibi Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yarın akşam heyet başkanlarını “özel” niteliğindeki bir yemekte ağırlayacak.

İran’ın nükleer programına ilişkin kritik müzakereler, bugün İstanbul’da başlayacak. P5+1 ile İran arasında 21-22 Ocak günlerinde gerçekleşecek müzakereler öncesi evsahibi Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın akşam heyet başkanlarının onuruna “özel” niteliğindeki bir yemek verecek.

Persembe günü İstanbul’da başlayacak olan P5+1 ile İran arasındaki müzakerelerde BM Güvenlik Konseyi beş daimi üyesi, ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya yer alacak. ABD heyetine Dışişleri Müsteşarı William Burns başkanlık edecek.

Nükleer görüşmelerde AB’yi temsil eden AB Ortak Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton da bulunacak. Ashton, müzakerelerin hazırlığı amacıyla bir süre önce Türkiye’yi ziyaret ederek Davutoğlu ile görüşmüştü.

LAVROV İLE DE GÖRÜŞÜLECEK

Türk hükümeti, İstanbul’da müzakerelerin verimli olması amacıyla son haftalarda yoğun temaslarda bulundu.

Bu arada, İstanbul’taki görüşmelerin, bugün Türkiye’de temaslarda bulunacak olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Davutoğlu arasında da ele alınması bekleniyor.

İran ile P5+1 arasındaki son müzakereler, Aralık ayında Cenevre’de yapılmıştı.

 

Etiketler :