Dünya'nın ilk çikolatayla çalışan arabası

Dünya'nın ilk çikolatayla çalışan arabası

Yüksek petrol fiatları, küresel ısınma otomobil üreticilerini alternatif arayışlara sevk ediyor. İşte çikolatayla çalışan cevre dostu araba.

Atila Altuntaş/Stockholm

Dünya’nın en tatlı, sağlıklı ve çevre dostu yarış arabası bu gün görücüye çıkıyor. Direksiyonu havuçtan, yakıtı çikolatadan olan arabaya ‘’World First Formel 3’’ adı verildi.

Saatte, 96 km hıza ulaşabilen bu ilginç otomobil, Warwick üniversitesi araştırmacıları tarafından tasarlandı. Birkaç denemeden sonra yakın gelecekte hızının saatte 200 km çıkacağı vurgulandı.

Direksiyonu havuç lifleri ve sert kuruyemişlerden karoseri patatisten yapılan otomobilin, vejetaryen yağı ile çikolatayı bio enerjiye dönüştürülerek elde edilen gazı, yakıt olarak kullanabildiği belirtildi. Ayrıca arabanın koltuklarının keten lif ile soya fasulyesinden imalat edildiği bildirildi.

Otomobilin büyüklüğünün ve ağırlığının Formula 3 standartlarında olduğunu söyleyen proje şefi James Meredith, ‘’Çevre dostu olan bu özel yarış arabası, Avrupa Grand Prix ve İngiltere’de ki, Goodwood hız festivalinde görücüye çıkacak. Artık bu projeden hareketle yeni üretilecek çevre dostu otomobillerin de hızı ve teknolojisi şimdi kullandığımız benzinli otomobillerle aynı özelliklere sahip olacak’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :