DÜNYANIN RENKLERİ ÜSKÜDAR’DA

DÜNYANIN RENKLERİ ÜSKÜDAR’DA

“23. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından gelecek olan halk oyunları ekipleri festivale ve İstanbul’a renk katacaklar

“23. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından gelecek olan halk oyunları ekipleri festivale ve İstanbul’a renk katacaklar. Ülkemizi birbirinden farklı oyun ve kostümleriyle renklendirecek olan ve aralarında Rusya, İtalya, Romanya ve Sırbistan gibi ülkelerin de yer aldığı 10 ülkenin halk oyunları ekipleri kendi kültürlerini temsil eden oyunlarıyla izleyenlere unutulmaz saatler yaşatacaklar.

 

Öte yandan, sadece Üsküdar’ın değil, ülkemizin kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla oluşturulan ve gittiği birçok ülkede büyük ilgi uyandıran ÜFTUD (Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Derneği) da şenlik kapsamında farklı yörelere ait oyunlarıyla festivalin ve İstanbul’un ilgi odağı olacak, Anadolu’nun renklerini, İstanbul’a ve dünyaya taşıyacaklar. ÜFTUD ekibi, Anadolu Motifleri Halkoyunları Gösterisi dâhilinde Zeybek’ten Horon’a, Halay’dan Bar’a kadar birçok farklı yörenin oyunlarını sergileyecekler.

 

Uluslar arası Halk Oyunları ekiplerinin İstanbul genelindeki gösterileri;

8 Eylül 2011 Perşembe

 

11:30 - Kadıköy-İskele Meydanı

15:00 – Beşiktaş-Barbaros Meydanı

16:15 – Beyoğlu-Taksim Meydanı

18:00 – Fatih- Sultanahmet Meydanı 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.