Dünyaya Rezil Olduk

Dünyaya Rezil Olduk

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ancak futboldan çok karşılaşmanın sonlarına doğru futbolcuların yaşadığı kavgayla gündeme oturan derbi maç dünya basınında da geniş yankı buldu.


Galatasaray ile Fenerbahçe arasında dün gece Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve golsüz berabere sona eren derbi maç 100. yılından çok futbolcuların saha içinde birbirlerine girmeleriyle gündeme geldi.

Derbinin 100. yılına yakışmayan ve birçok A Milli Takım futbolcusunun gırtlak gırtlağa girdiği karşılaşma dünya basınında da geniş yankı buldu.

İspanya'nın 1,5 milyon tirajıyla en çok satan spor gazetesi olan Marca, "Fenerbahçe ve Galatasaray birbirlerini yediler fark 8 puan oldu" diyerek okurlarına seslenirken, karşılaşmanın son bölümlerinden sahanın karıştığını ve Fenerbahçe'den Lugano ile Semih'in; Galatasaray'dan ise Emre Aşık ve Arda Turan'ın kırmızı kart gördüğünü okurlarına aktardı.

Gazete haberinde Fenerbahçe'den, Luis Aragones'in çalıştırdığı ve Daniel Güiza ile Josico'nun takımı diye söz etti.

Avustralya'da yayın yapan Herald Sun Gazetesi ise, Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell'a vurgu yaptığı haberinde, "Harry'nin takımı kavgaya karıştı" başlığını kullandı. Gazete, futbolculardan ziyade iki takım taraftarlarının da birbirlerine yaralamak için çabaladığını iddia etti.

Ünlü televizyon kanalı CNN ise İnternet sitesinin sport bölümünde karşılaşmayı, "Galatasaray-Fenerbahçe maçına kavga arası" başlığıyla duyurdu.

En ilginç başlıklardan birisini ise ünlü TV kanalı FOX yaptı. FOXSports, "Dövüş Kulübü; İstanbul'daki derbi maça kavga molası" başlığını kullandı.

Dört futbolcunun sahadan kırmızı kartla atılmasına sebep olan maçı İsveç' in en büyük tirajlı ve en ciddi gazetesi olan Dagens Nyheter birinci sayfadan verdi. Ayrıca Dagens Nyheter gazetesi kendi İnternet sitesi'nde bu büyük kavgayı 10 dakika süreyle ünlü video paylaşım sitesi youtube'dan alıntı yaparak görüntüyü internet sitesine koydu. Bu kavgalı görüntü halen okuyuculara gösteriliyor

Etiketler :