Durak, 'parti değiştirmiyor' muş

Durak, 'parti değiştirmiyor' muş

5. kez başkanlığa aday olan Aytaç Durak 4. partisinde... Ama ona göre 'parti değiştirmiyor'

Ak Parti'nin Adana'da yoklamayla Belediye Başkan adayını belirleyeceğini öğrenen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak bunu içine sindirememiş ve hemen Ak Parti'den istifa etmişti. Ardından da MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı açıklandı. Bugüne kadar 3 farklı partiyle seçime girip kazanan ve bu kez de 4. partiden aday olan Durak "Ben parti değiştirmiyorum" dedi.

SEÇİLDİKTEN SONRA PARTİNİN ÖNEMİ YOK

Durak'ın bu sözleri söylemesinin nedeni yıllar önce söylediği bir söz... 1 Mayıs 1984'te Anavatan Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı iken "Ben siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım" diyen Durak manşet olan bu sözünü çerçeveletip o gün bugündür odasının başköşesine asmış...

Yani Durak'a göre başkan seçildikten sonra partisinin önemi yok... CNN Türk'e konuşan Durak "Ben parti değiştirmiyorum. Çünkü ben siyaseti partiye sokmuyorum. MHP'ye bu fikrimi söyleyince Bahçeli de 'biz de öyle düşünüyoruz' dedi. Ben ilk girdiğimde üçüncü olan parti şimdi birinci parti olmuştur. Şimdi de seçimi kazanacağız..." dedi.

MHP DURAK'IN 4. PARTİSİ

25 Mart 1984 tarihinde Anavatan Partisi'nden Adana Belediye Başkan adayı seçilen Durak, daha sonraki dönem seçilemedi. Ardından 1994 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden ikinci kez seçilen Durak, 1999'da DYP'den, 2004'de ise AKP'den olmak üzere 4 dönem belediye başkanlığı yaptı. Durak şimdi 5'inci dönem belediye başkanlığı için için 6. kez adaylığını koydu. Bu kez MHP'nin adayı olan Durak seçilirse 4 farklı partiyi temsil etme başarısını göstermiş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :