Durmuş Yılmaz Kimleri geçti?

Durmuş Yılmaz Kimleri geçti?

Dünyanın en prestijli finansman dergilerinden Global Finance, dünyanın en başarılı Merkez Bankası Başkanlarını seçti. Ekim sayısında yer verilen listede Durmuş Yılmaz, Bernanke'yi bile geride bıraktı..

 

“A” notu alan yedi başkan arasında Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da bulunuyor. Ekim sayısında yer verilen listede Yılmaz’ın yanı sıra, AB Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet ile Avustralya, İsrail, Malezya, Güney Kore ve Tayvan Merkez Bankası Başkanları yer aldı.

Global Finance, 1994 yılından beri 30 kilit ülkenin Merkez Bankası Başkanları’nın performansını ölçüyor. Başkanlara, enflasyon kontrolü, ekonomik büyüme hedefleri, para birimi istikrarı ve faiz oranları yönetimi gibi kriterlere göre, “A” ile “F” arasında değişen notlar veriliyor. “A”, “fevkalade” bir performans, “F” ise başarısızlık anlamına geliyor.

Yılmaz, Global Finance dergisinin 2009 değerlendirmesinde “B” notu almıştı. Performansları ölçülen 30 başkan arasında ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke’nin “C” notunu alması dikkat çekiyor. Hiç bir başkana “F” notu verilmezken Japonya, Çin, Hindistan ve Macaristan’ın “C”, Arjantin ve Endonezya Merkez Bankası başkanları ise, “D” olarak değerlendirildi.

A NOTU ALAN BAŞKANLAR

Avrupa Birliği (ECB):    Jean Claude Trichet
• Avustralya:    Glenn Stevens
İsrail: Stanley Fischer
• Malezya:     Zeti Akhtar Aziz
• Güney Kore:    Lee Seongtae
• Tayvan:     Fai-Nan Perng
• Türkiye:    Durmuş Yılmaz

Etiketler :