Dursun Çiçek'e son darbe

Dursun Çiçek'e son darbe

Darbe Andıcı'nı hazırlayan Albay Dursun Çiçek'in eski komutanı Tuğamiral Alaattin Sevim, savcıya ifade verdi.

'AK Parti ve Gülen Cemaati'ni bitirme' planıyla ilgili soruşturma kapsamında Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaattin Sevim, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Öğle saatlerinde Sevim'in de aralarında bulunduğu bir grup asker merkez komutanlığına ait sivil bir araçla adliyeye geldi. Darbe Andıcı soruşturmasına bakan Savcı Cihan Kansız'a ifade veren askerlerden Tuğamiral Alaattin Sevim serbest bırakıldı.

GENELKURMAY TOPU ÇİÇEK'E ATTI

'Darbe Andıcı'nda ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in de yargılandığı Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazarak belgenin emir komuta zinciriyle hazırlanıp hazırlanmadığını sormuştu. Genelkurmay, 13 sayfalık raporunda, belgenin Dursun Çiçek tarafından hazırlandığını, üstlerinin çalışmadan haberi olmadığını belirtti. Genelkurmay'ın mahkemeye gönderdiği yazı üzerine belgenin hazırlandığı dönemde Bilgi Destek Şubesi'nde Dursun Çiçek'in komutanı olan bugünkü Ege Deniz Komutanı Alaattin Sevim de savcıya konuyla ilgili ifade verdi.

SEVİM: ÇİÇEK'E EMİR VERİLMEDİ

Alınan bilgiye göre, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kansız, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Allattin Sevim'e Dursun Çiçek'in ıslak imzasının bulunduğu 'İrtica ile Mücadele Eylem Plan'ının hazırlanması için Deniz Kuvvetleri bünyesinde Daire Başkanı görevini yürütürken emir verip vermediğini sordu. Sevim'in "Darbe Andıcı'nı hazırlanma emrini verdiğime yönelik iddilaar doğru değil" şeklinde karşılık verdiği öğrenildi. Sevim'in, belgenin hazırlanması için emir verdiğini gösteren belgeyi görmek istediği ancak savcının belgeyi göstermediği belirtildi. Savcı'nın, Sevim'e "İrtica ile eylem planının hazırlanması emrini verdiniz mi? Bu çalışma ile ilgili bir bilginiz var mı? İrtica ile mücadele eylem planı sizin emriniz doğrultusunda mı hazırlandı?" şeklinde sorular sorduğu kaydedildi. Sevim'in ise Dursun Çiçek'in ıslak imzasının yer aldığı belgenin emirler doğrultusunda hazırlanmadığını, konuyla ilgili Çiçek'in üstlerinin bilgisi olmadığını belirttiği öğrenildi.

EMİR BELGESİ DONANMADAN ÇIKTI

Fuhuş ve casusluk çetesine yönelik Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada ele geçirilen 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın talimatnamesinde Sevim'in adı ve ıslak imzası bulunuyor. Donanmadaki gizli bölmede ele geçirilen belgeye göre, 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanması emrini veren talimatname için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, aralarında Ergenekon tutuklusu Çiçek'in de bulunduğu 3-4 kişilik bir komisyon kuruldu. Islak imzalı plan basında yer alınca Tuğamiral Sevim'in görev yeri değiştirilerek önce Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı görevine son kararnameyle ise Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na getirildi.

 

Sevim'in ismi Heron skandalında da geçti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2008'de ABD'ye yaptığı ilk ziyarette Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Alaettin Sevim'in adı, 'Heron' skandalında da geçmişti. İddiaya göre, MİT, 10 Ekim 2007'de PKK'lıları 'kendi adamları' olarak niteleyen bir subayın, bir yarbayı arayarak çok PKK'lı vurulduğu için 'Heronların ya koordinatlarının değiştirilmesini ya da düşürülmesini' istediğini kayda geçirdi. MİT, skandal konuşmayı dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı olan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdi. O da askeri savcılara soruşturma talimatı verdi. Açılan soruşturma kapmasında, telefon numaraları üzerinden şüphelilerin ses kayıt analizleri yapıldı. Konuşmanın Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç. ile Hava Pilot Yarbay Selami Selçuk Ç. arasında geçtiği tespit edildi. Üsteğmen Fırat Ç.'nin, yarbayı aramadan hemen önce Tuğamiral Alaettin Sevim tarafından arandığı iddia edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.