Dursun Çiçek'i Atatürk'e benzetti

Dursun Çiçek'i Atatürk'e benzetti

Ergenekon örgütünün Erzincan yapılanmasına ilişkin davanın duruşmasından ilginç kesitler:

Ergenekon örgütünün Erzincan yapılanmasına ilişkin davanın sanıklarından Albay Recep Gençoğlu çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından avukatları söz aldı. Erzurumda görülen davada Geçnoğlu'nun avukatı Talat Saygılı savunmasında ilginç sözler sarfetti.

Sanık avukatı Talat Saygılı, Erzurum Başsavcıvekili Taner Aksakal'a ağır hakaretlerde bulundu. Özel yetkili savcılığın gizli tanıkların iftira niteliği taşıyan ifadelerini iddianameye koyduğunu savunan Saygılı, bu sözlerin araştırılmamasıyla savcının görevini yerine getirmediğini söyledi. 

Özel yetkili savcıların neredeyse Allah kadar yetkili olduğunu söyleyen Saygılı, buna rağmen delillerin araştırılmadan iddianameye konulmamasını anlayamadığını belirtti. Bu sözlerin üzerine Avukat Saygılı mahkeme Başkanı Mustafa Karatay tarafından sert bir şekilde uyarıldı. Kişisel polemiğe girilmemesini isteyen Karatay, davada savcının değil sanıkların yargılandığını aktardı.

Dursun Çiçek'i Atatürk'e benzetti
Saygılı'nın savunmasını bitirmesinin ardından sözü Gençoğlu'nun diğer müdafi Avukat Erol Halka aldı. Halka, savunması sırasında Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'i Atatürk'e benzetti. Av. Halka, savunmasında şu şekilde konuştu; "Dursun Çiçek nasıl bir görev aşkıyla çalışıyor ki Ankara'dan İstanbul'a, oradan Erzincan'a geliyor. Planı uygulamak için durmadan neredeyse Atatürk gibi çalışıyor" bu cümlelerinin ardından benzetmesinin yanlış anlaşılmamasını isteyen Halka, teşbihte hata olmayacağını söyledi.

Sıra tutuklu sanık Binbaşı Nedim Ersan'a geldiğinde Ersan kısa bir savunma yaptı. Kendisinin Erzincan Kemah'ta gerçekleşen mayın patlaması nedeniyle tutuklu bulunduğunu ileri süren Ersan, iddianamede bahsedilen "Saldırılarda ihmali bulunduğunu kabul etti" ifadesini reddetti. Kendisinin kesinlikle böyle bir ihmali kabullenmeyeceğini aktaran Ersan, bu ifadeden dolayı tehdit mektupları aldığını söyledi. Mahkemeden mektuplarla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti.

Ersan ifadesini şöyle devam ettirdi. "Kemah'taki olayda benim kesinlikle ihmalim yoktur. Şayet benim ihmalim varsa savcı neden benim hakkımda soruşturma açmamış. Ben şehit olan dokuz kişinin ailelerinin yüzüne nasıl bakacağım. Eğer ihmalim varsa vatan haini suçlamasıyla yargılanıp idam edilmeyi talep ediyorum."

24 Kasım 2009 tarihli Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığında ifadesi alınırken kendisine yalnızca Kemah'taki mayın patlamasının sorulduğunu belirten Ersan, bu soruşturmayla alakası olmayan bir konunun sorulmasıyla suç işlendiğini ileri sürdü.

Üye hakime suç duyurusu 
Mahkeme üçüncü duruşmanın sonunda bazı ara kararlar verdi. Heyet, Albay Ali Tapan'ın avukatlarının talebi doğrultusunda hazırlık soruşturması kapsamında Erzincan İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın santral telefonuna ilişkin dinleme kararı veren üye hakim İsmail Şahin hakkında gerekli işlem yapılması için duruşma tutanağının Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Tutuklu sanık Binbaşı Nedim Ersan'ın tehdit mektupları aldığına ilişkin açıklamaları doğrultusunda da suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Dava dördüncü duruşmanın yapılması için yarın saat 09:30'a ertelendi.

 

Etiketler :