Dursun Çiçek'i şok edecek haber

Dursun Çiçek'i şok edecek haber

Askeri Yargıtay Başsavcısı, Çiçek hakkındaki görüşünü Askeri Yargıtay'a bildirdi

Genelkurmay Askeri Mahkemesi 20 Temmuz 2010 tarihinde "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesiyle ilgili olarak Deniz Piyade Kurmay AlbayDursun Çiçekhakkında açılan davayı, aynı suçtanİstanbul13. Ağır Ceza Mahkemesinde daha önce açılmış bir dava olduğu ve bir kişinin aynı eylemden dolayı iki ayrı mahkemede yargılanamayacağı gerekçesiyle reddetmişti.

ASKERİ YARGITAY BAŞSAVCISI GÖRÜŞÜNÜ BİLDİRDİ

Çiçek'in avukatları bu karar üzerine askeri mahkemenin kararının hukuka aykırı olduğunu belirtti ve bozulmasını istedi. Askeri mahkemede yargılanmak isteyen Çiçek'in itirazına AskeriYargıtayönümüzdeki günlerde karar verecek. Askeri Yargıtay Başsavcısı Hakim K. Albay Ozan Odabaş itiraza ilişkin görüşlerini Askeri Yargıtay'a bildirdi.

'SİVİL MAHKEMEDE GÖRÜLMELİ' DEDİ

Askeri Yargıtay Başsavcısı Odabaş, 30 Kasım 2010 tarihli mütalaasında 'Dursun Çiçek sivil mahkemede yargılanmalıdır' dedi.GenelkurmayAskeri Mahkemesi'nin kararının doğru olduğunu belirten Odabaş, gerekçe olarak 'Çiçek hakkında daha önce aynı suçtan dolayı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde daha önce açılmış bir dava olduğunu ve bir kişinin aynı eylemden dolayı iki ayrı mahkemede yargılanamayacağını' gösterdi.

ASKERİ MAHKEME DE DAVAYI REDDETMİŞTİ

Genelkurmay Askeri Mahkemesi de, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesiyle ilgili olarak Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında açılan davayı, aynı suçtan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde daha önce açılmış bir dava olduğu ve bir kişinin aynı eylemden dolayı iki ayrı mahkemede yargılanamayacağı gerekçesiyle reddetti


 

Etiketler :