Dürümlü katliamında hayatını kaybedenler anısına iftar

Dürümlü katliamında hayatını kaybedenler anısına iftar

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Diyarbakır'ın Dürümlü Mahallesi'nde terör örgütü PKK tarafından katledilen 16 vatandaş anısına iftar programı düzenlendi.

DİYARBAKIR (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığınca, Diyarbakır'ın Dürümlü Mahallesi'nde terör örgütü PKK tarafından katledilen 16 vatandaş anısına iftar programı düzenlendi.

Tanışık Mahallesi'ndeki programda Kur'an-ı Kerim okunarak, katliamda hayatını kaybedenler için dua edildi.

İftarın ardından AA muhabirine açıklama yapan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, programın Diyanet İşleri Başkanlığınca organize edildiğini söyledi.

Tanışık köyünde 16 kardeşlerinin şehit olduğu elim bir hadise yaşandığını belirten İşliyen, "Bu elim hadiseden sonra gerek devlet yetkililerimiz, gerekse bölge içinde ve bölge dışından başsağlığı ziyaretleri yoğun olarak gerçekleşti." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de iftara katılmayı planladığını ancak yoğun programından dolayı katılamadığını ifade eden İşliyen, "Ankara'dan, Diyanet İşleri Başkanlığımızın müşavirleri ve diyanetten yetkililerimiz geldi." diye konuştu.

İşliyen, şunları dile getirdi:

"Bugün Tanışık köyümüzde Diyanet İşleri Başkanlığımızın ev sahipliğiyle iftar yaptık. Burada iftar yapmamızdaki maksadımız, burada şehit olan kardeşlerimizin unutulmadığını göstermek, onlara rahmet dilemek ve geride kalanlara bir destek ziyaretinde bulunarak, yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması için Rabbimize niyazda bulunduk.

Bayanlara ve erkeklere verdiğimiz iftara köylülerin hemen hemen tamamı katıldı. Davetimize icabet eden Tanışıklılara çok teşekkür ediyoruz."

- Tanışık Mahallesi'nde cami inşa edilecek

İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Tanışık Mahallesi'nde cami inşa edileceğini söyledi.

İşliyen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taziye dolayısıyla daha önce geldiğimizde Tanışık'taki vatandaşlarımız camilerin yetmediğini bize iletti. Cami, Kur'an kursu ve içinde taziye evinin olduğu bir yere ihtiyaç duyduklarını söylediler. Biz de bu talebi Diyanet İşleri Başkanımıza ilettik, o da bunu uygun gördü. Projeyi de hazırlayıp gönderdik. İnşallah altı taziye evi ve Kur'an kursu, üstü de cami olacak şekilde Diyanet Vakfımız bu inşaatı yapacak."

İftar programına Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüşaviri Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, Konya Merkez Vaizi Abdurrahman Büyükkürkçü, Sur Müftüsü Ramazan Tolan, Kayapınar Müftüsü Sırrı Şık ve müftülük yetkilileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.