Düşen helikopter inceleniyor

Düşen helikopter inceleniyor

Malatya'dan dün havalandıktan sonra Kayseri'nin Sarız ilçesi Küçükkabaktepe köyü yakınlarındaki Güpürtepe bölgesine düşen askeri helikopterin enkazında teknik incelemelere başlandığı bildirildi.

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada, Sarız ilçesi Küçükkabaktepe yakınlarında dün düşen ve kara pilot üsteğmenler Faik Şimşek ve Volkan Koçyiğit'in şehit olmasıyla sonuçlanan olayla ilgili teknik incelemelere başlandığı belirtildi.

Helikopter enkazına dozer ve paletli kar araçlarıyla 5 saat süren yoğun çalışma sonucu ulaşabilen jandarma kriminal ekibi, ön incelemelerini sürdürürken Ankara'dan yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kaza kırım ekibinin henüz olay yerine ulaşmadığı öğrenildi.

Açıklamada, Şırnak İç Güvenlik Harekat Bölgesi'nden değişim amacıyla Ankara'ya intikal etmek üzere görevlendirilen Kobra tipi helikopterin, yakıt ikmali için Malatya 2. Ordu Hava Alayı'ndan havalandıktan bir süre sonra dün saat 11.45 sıralarında radardan kaybolduğu bildirildi.

Bir süre sonra Pınarbaşı ilçesi Aşağıbeyçayırı köyü bölgesinde helikopter pilotlarına ait cep telefonun sinyal bilgilerinin alınması üzerine Kayseri Jandarma İl Müdürlüğü'ne bağlı 18 arama kurtarma ekibinin, saat 14.30 bölgede arama başlattığı aktarıldı.

Yapılan aramaların saat 17.30'da sonuç verdiği, helikopter enkazına ulaşıldığı ifade edildi. Enkazda yapılan ilk incelemede kara pilot üsteğmenler Faik Şimşek ve Volkan Koçyiğit'in şehit olduklarının tespit edildiği kaydedildi.

Askeri yetkililer, helikopter enkazının, yapılacak kriminal inceleme ve kaza kırım ekibinin teknik incelemesinin ardından parçalara ayrılarak helikopterle Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üssü'ne nakledileceğini, buradan da gerek görülürse Ankara'ya götürülebileceğini ifade etti.

İncelemenin sağlıklı sürdürülmesi amacıyla Kayseri İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri enkaz bölgesine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol açma çalışmalarını sürdürüyor.


(CİHAN)


Etiketler :