Düzce'de köpeğe kötü muameleyi engelleyen kadın konuştu:

Düzce'de köpeğe kötü muameleyi engelleyen kadın konuştu:

"Köpek benim sen karışma dedi ama ben kimin köpeği olursa olsun müdahale ederim. Bugün olsa yine yaparım. 100 kişi de olsa oraya girer, o köpeği yine kurtarırım"

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, köpeğe kötü muamelede bulunan kişiye tepki gösteren Sadiye Duman, bugün olsa yine aynı davranışı göstereceğini söyledi.

Yalı Mahallesi'ndeki tesise 24 Mart'ta gelen kişinin, tasmayla gezdirdiği köpeğine kötü muamelede bulunmasına tepki gösteren 57 yaşındaki Duman, yaşadıklarını anlattı.

Duman, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol tedbirleri uygulanan kişiye davranışı nedeniyle tepki göstermeseydi, kendini suçlu hissedeceğini dile getirerek "Balkondan baktım, köpeğe şiddet uyguluyordu. Vurmaya devam edince ve odun alınca dayanamadım. Onu kurtarmalıydım, dayanamazdım, müdahale ettim." diye konuştu.

Köpeğin koruma altına alındığını hatırlatan Duman, "Hayvanların dili yok. Kim olursa olsun, herkese sahip çıkarım. Kedi, köpek veya insan olsun fark etmez. Şiddete hayır diyorum." dedi.

Duman, amacının sadece köpeği korumak olduğunu belirterek "Bu şekilde hayvana bir saldırganlık yapılmamalıydı. Köpek Allah'ın bize emaneti, bizler sadece bakıcıyız. Biz onlara öncüyüz. 'Köpek benim sen karışma.'dedi ama ben kimin köpeği olursa olsun müdahale ederim. Bugün olsa yine yaparım. 100 kişi de olsa oraya girer, o köpeği yine kurtarırım. Korkmuyorum." ifadelerini kullandı.

Yetkililere teşekkür eden Duman, sahipsiz hayvanları beslediğini, davranışının da örnek olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

- Olay

Yalı Mahallesi'nde 24 Mart'ta bir tesise gelen kişinin, tasmayla gezdirdiği köpeğe şiddet uyguladığını gören Sadiye Duman, duruma tepki göstermiş, ihbar üzerine, bir vatandaşın cep telefonuna da yansıyan olayın görüntülerini inceleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Şüpheli hakkında Cumhuriyet savcılığı tarafından adli işlem yapıldığı, Akçakoca Kaymakamlığı tarafından da idari işlem uygulandığı belirtilmişti.

Köpek ise Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilerek koruma altına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.