E arşiv ne işe yarar?

E arşiv ne işe yarar?

E fatura sistemine dahil olan işletmelerin sisteme dahil olmayan işletmelere ya da son kullanıcılara yönelik olarak fatura düzenlenmesine olanak sağlayan sisteme e arşiv denir.

E arşiv faturaları elektronik ortamda düzenlenir. E arşiv sistemi elektronik ortamda belgeyi saklamanıza olanak sağlar. Faturanın ikinci kopyasını elektronik ortamda saklayabilir ve ibraz edebilirsiniz.

Bu uygulamada istediğiniz zaman e arşive giriş yaparak faturanıza ulaşabilirsiniz. E arşiv uygulamasını kullanan işletmeler elektronik ortamda fatura oluşturabilir. Elektronik ortamda elektronik ya da matbu olarak müşteriye iletim gerçekleştirebilir. Alışveriş yapan 2 taraf Elektronik ortamda gönderilen faturadan yararlanabilir.

2019 Yılından itibaren yıllık cirosu 5000000 TL ve üzeri olan işletmeler tarafından e fatura kullanılması zorunlu olarak yer alır. E fatura kullanıcılarının e arşiv de kullanma zorunluluğu olur. Vergiler dahil toplam tutarın 30000 TL'yi geçmesiyle e arşiv fatura düzenlemesi zorunluluk gösterir. GİB e arşiv portalı üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

E arşiv kullanma avantajları nelerdir?

E arşiv kullanıma kullananlara birden fazla alanda avantaj sağlar. Bu avantajlardan bazıları şu şekilde sıralanır:

· Eğer arşiv yoluyla oluşturulan fatura basım gibi gönderim maliyetlerini minimuma indirir.

· Faturaları arşivleme maliyetini ortadan kaldırır.

· Hızlı ve pratik şekilde fatura oluşturmanıza olanak sağlar.

· Faturalar online olarak müşterilere gönderilir. Gönderim ve onay işlemleri saniyeler içerisinde gerçekleştirilir. Hızlı bir şekilde müşteriye fatura gönderim işlemini yapabilirsiniz.

· Oluşturulan fatura kısa süre içerisinde şirket nakit akışına dahil edilir.

· Elektronik ortamda oluşturulan fatura sayesinde kolay ve detaylı raporlama elde edebilirsiniz.

· Muhasebe işlemlerinin tümünü hızlı ve pratik şekilde tamamlayabilirsiniz.

· Muhasebe işlemlerinin yükünü hafifletir.

· Gönderim sırasında olası kaza durumlarını minimuma indirerek faturanın kaybolmasını engeller.

· Fatura kesimi sırasında web tabanlı ön muhasebe programı kullanılır. Program sayesinde tüm muhasebe sistemlerinde hata minimuma indirilir.

· Sisteme giriş yaparak geçmiş dönemde size kesilen faturaları inceleyebilirsiniz. Bu alandan tüm faturaları hızlı ve kolay şekilde görebilir, ulaşabilirsiniz.

· Elektronik ortamda gerçekleşen işlem sayesinde kağıt israfının önüne geçilir. Bu yöntem ile çevre sağlığı ve çevre korumasına katkıda bulunabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.