E. Kuzey ve Güney Deniz komutanları da gözaltında

E. Kuzey ve Güney Deniz komutanları da gözaltında

Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ile eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar da gözaltına alındı.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin İstanbul'daki operasyonlarda gözaltına alınan arasında eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de bulunduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Oramiral Ergin Saygun'un yanı sıra eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü de gözaltına alınarak, Fatih Adliyesindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi.

Yine sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete getirilenler arasında Ali İhsan Çuhadaroğlu, Suat Aydın, Bülent Tuncay, Özer Karabulut ve Emin Küçükkılıç'ın da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan emekli Albay Kubilay Aktaş'ın da sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyete getirilmesi bekleniyor.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA ESKİ GÜNEY DENİZ SAHA KOMUTANI EMEKLİ KORAMİRAL LÜTFİ SANCAR DA GÖZALTINA ALINDI

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten savcıların talimatı üzerine bugün yapılan gözaltılar kapsamında arandığı bildirilen ismin, eski Güney Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Lütfi Sancar olduğu, Sancar'ın İzmir Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geldiği bildirildi.

Bugün İzmir'de emekli kıdemli albay Ü.Ö. ile ismi açıklanmayan emekli tuğgeneral daha önce gözaltına alınmıştı.

EMEKLİ ORGENERAL FIRTINA'NIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 7 KİŞİ UÇAKLA İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi İstanbul'a gönderildi.

İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin sabah erken saatlerde Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilmişti.

İşlemlerinin tamamlanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen emekli Orgeneral Fırtına ile 6 kişi, iki ayrı araçla Esenboğa Havalimanına götürüldü. Bu kişiler daha sonra saat 13.40'daki tarifeli uçakla İstanbul'a gönderildi.

-İZMİR VE BURSA'DA GÖZALTI-

Öte yandan, soruşturması kapsamında, İzmir'de, bir tuğgeneralin gözaltına alındığı, emekli bir subayın da arandığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında Bursa'da da emekli albay olduğu belirtilen A.M.D, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındı.
 

Etiketler :