EBK'nın ürünlerine rağbet olmayınca...

EBK'nın ürünlerine rağbet olmayınca...

Et ve Balık Kurumu'nun vatandaşa ucuz et yedirmek için kasaplarla yaptığı anlaşma hayata geçemedi. Kurumun günlük 30 ton et vermek için anlaştığı kasaplar, EBK'nın kapısının önünden bile geçmedi.

EBK'nın yurtdışından ithal ettiği 65 bin tona yakın canlı hayvandan elde edilen etlerin satışına devam ediliyor. Söz konusu ucuz et ve kıymadan almak isteyenler, EBK satış mağazalarının önünde kuyruklar oluştururken, anlaşma yapılmasına rağmen kasaplarda satış yapılmaması dikkat çekiyor. Dolayısıyla kurumun mağazalarında oluşan kuyrukları market ve kasaplara yönlendirmek için esnafa ayırdığı günlük 30 tonu büyük et marketleri alıyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kasapların 'müşteri istemediği' için EBK'nın etini almadığını ileri sürdü. Kendilerine günlük 30 ton et ayrıldığı bilgisini veren Yalçındağ, "Bizim küçük kasap esnafı itibar etmiyor. Kasap esnafı hemen hemen yok." diye konuştu.

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre kasaplara ayrılan etlere İstanbul'daki bir takım et marketleri rağbet ediyor. İthal Angus, Herreford, Limuzin cinsi hayvanlardan elde edilen etler gövde olarak İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Eskişehir'deki büyük firmalara gidiyor. Anadolu'nun diğer şehirlerinde kıyma yine 22 ile 25 lira arasında satılmaya devam ediyor.

KASAPLARIN ALMADIĞI ETLER, BÜYÜK FİRMALARA GİDİYOR

Kasapların rağbet etmediği EBK'nın etleri şu firmalar alıyor: El Et, Uğur Besicilik, Metin Karabulut, İbrahim Polat, Hüseyin Polat, Nimet Yakut, İdris Polat, Kybele Gıda, Bilal Aslantürk, Etciler Et Mamülleri, Tadım Et, Harun Polat Erka Et, Caner Et. Ayrıca Eskişehir, Kocaeli ve Kütahya'dan da iki firma.

Etiketler :