''Edebi MÜDAHALE'' Zamanı

''Edebi MÜDAHALE'' Zamanı

Ö. Faruk Dönmez dergi çıkarıyor...Hamza'sı ile çok sevilen Ömer Faruk Dönmez devrimci bir edebiyat dergisi çıkaracak. Müdahale dergisine genç devrimci kalemler bekleniyor!28 Aralık 2010 Salı 19:25

DEVRİMCİ EDEBİYAT İÇİN!
 
Ö. Faruk Dönmez dergi çıkarıyor...
 
Hamza'sı ile çok sevilen Ömer Faruk Dönmez devrimci bir edebiyat dergisi çıkaracak. Müdahale dergisine genç devrimci kalemler bekleniyor!
28 Aralık 2010 Salı 19:25

Öğrendiğimize göre önümüzdeki günlerde yeni bir dergi çıkacakmış. Fakat yayın kurulu dergiyi 1 Ocak 2011’e değil de 1 Safer 1432’ye yetiştirmeye çalışıyormuş. Çünkü modernizmden hiç hoşlanmıyormuş bu arkadaşlar! 

Kadroda kimler var? 

Derginin kadrosu da dikkate değer doğrusu. Kimler mi var? Birkaç isim sayalım: Ömer Faruk Dönmez, Bülent Akyürek, Güven Adıgüzel, Mustafa Ökkeş Evren vs.

Tanıdık  üç beş isim var evet; fakat daha önemlisi ve asıl mevzu şu: Derginin sayfaları tanıdık bildik yazarlar tarafından işgal edilmeyecekmiş hep. Genç yazarlara sayfaları sonuna kadar açıkmış bu derginin… Ama bir şartla!

Nasıl bir edebiyat? 

Kuşlardan duyduğumuza göre ‘Müdahale’ dergisinin ilk sayısında genç yazarlara yönelik şöyle bir ifade yer alacakmış:

‘Suya sabuna dokunmayan çiçek böcek edebiyatını reddediyoruz. Fakat emperyalizme/kapitalizme/modernizme müdahale etmek isterseniz, metinlerinizi bize yollayabilirsiniz.’ 

Sert bir şeyler!

Sert bir şeyler duymak, görmek isteyen edebiyatseverlere müjde verelim istedik. İnternette ‘Edebi Müdahale’ diyerek arayınca bir sayfa çıkıyor karşımıza: Tatar Ramazan… Elinde bir bıçak… ve o unutulmaz sahne: 

‘Burda vurulacak bir adam vardı; onu da ben vurdum! Gücün yetiyorsa gelip alsana!’ 

Müdahale dergisinin yayın kurulu adeta şöyle bağırıyor: 

‘Burda çıkarılacak bir dergi vardı; onu da biz çıkardık! Gücün yetiyorsa gelip alsana!’ 

İşte hadis, işte kalem!

‘Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle değiştirin; gücünüz yetmezse dilinizle değiştirin; ona da gücünüz yetmezse kalben buğzedin ki bu, imanın en zayıf derecesidir.’ hadisinin ışığında yola çıkmış bu arkadaşlar.

‘Hadi ilk sayı çıkış sayısı; fakat ikinci sayıya şöyle sert bir şeyler bekliyoruz genç yazarlardan’ diyorlarmış, ona göre!

Devrimci bir edebiyat bana uyar diyen kalemler Müdahale'ye yazılarını buradan ulaştırabilir: mertedebiyat@gmail.com

Kaynak:  www.dünyabizim.com

 

Etiketler :