Edirne'de sağanak yağış

Edirne'de sağanak yağış

Birçok ev ve işyerini su bastı, yollar trafiğe kapandı

Edirne'deki sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Kentteki birçok ev ve işyerini su basarken, kimi yollar su birikmesi nedeniyle trafiğe kapandı.

Gece saatlerinde başlayan yağış nedeniyle Zübeyde Hanım, İbrahim Ay ve İlhami Ertem Caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda yaklaşık 50 ev ve işyerinin bodrum katlarını su bastı. Bu bölgelerdeki yolların bir kısmı su birikintisi nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri, suyun yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki vatandaşları, yaptığı anonslarla uyararak, otomobillerini kaldırmalarını istedi.

İlhami Ertem Caddesi'nden geçen bir otomobil, su birikintisi nedeniyle mahsur kaldı. İçinde 4 kişilik bir ailenin bulunduğu otomobil, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Zübeyde Hanım ve İlhami Ertem Caddesi'nde bulunan binaların bodrum katlarındaki ev ve işyeri sahipleri, dolan suyu kendi olanaklarıyla temizleyeme başladılar.

Tıkanan rögarların kapaklarını küreklerle açmaya çalışan vatandaşlar, belediyenin altyapıya önem vermediğini öne sürerek, kentin merkezindeki mahallelerde su baskını yaşanmasının 21. yüzyıla yakışmayan görüntüler olduğunu söylediler.

Edirne'de çok sayıda ev ve işyerini aynı anda su basması nedeniyle Edirne Belediyesi ekipleri de yetersiz kaldı.

Vatandaşlar bir yandan ev ve işyerlerine dolan suları boşaltmaya çalışırlarken, diğer yandan da 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istediler.

Şükrüpaşa mahallesindeki trafo binasında meydana gelen elektrik arızası nedeniyle de mahalle ve çevresine de elektrik verilemiyor.

Edirne Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Edirne ve ilçelerinde aralıklarla süren yağışların bugün de etkili olacağını bildirdiler.

Etiketler :