Efes Pilsen yıkıldı: 75-77

Efes Pilsen yıkıldı: 75-77

Euroleague'de TOP 16'da temsilcimiz Efes Pilsen, gruptaki beşinci maçında, İspanya'nın Real Madrid ekibi ile karşılaştı.

Euroleague'de TOP 16'da temsilcimiz Efes Pilsen, gruptaki beşinci maçında, İspanya'nın Real Madrid ekibi ile karşılaştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan zorlu karşılaşma Real Madrid'in 77-75'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından F Grubu'nda, İspanyol temsilcisi Real Madrid ile İsrail temsilcisi Maccabi Electra çeyrek finale çıkmayı başarırlarken, temsilcimiz Efes Pilsen elenmiş oldu.

Karşılaşmanın en skorer ismi Real Madrid'den 16 sayı ile Jorge Garbajosa oldu. Efes Pilsen'de ise Mario Kasun ile Charles Smith 13'er sayı ürettiler.

Efes Pilsen karşılaşmaya Kerem Tunçeri, Kaya Peker, Mario Kasun, Marvis Bootsy Thornton ve Charles Smith beşiyle başladı. Savunmaların öne çıktığı ilk periyot, Real Madrid'in 23-19'luk üstünlüğü ile sona erdi. Kafa kafaya giden ikinci periyotta Efes Pilsen oyundan düşünce Real Madrid, devreye 44-29'luk üstünlükle girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Efes Pilsen, üçüncü çeyrekte, aradaki 15 sayılık farkı etkili oyunuyla eritmeyi başarıp beraberliği de yakaladı. Ancak temsilcimiz, Felipe Reyes'in son saniyede gelen sayısına engel olamayınca; son çeyreğe Real Madrid'in 56-54'lük üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte Efes Pilsen'de Mario Kasun, Real Madrid'de de Felipe Reyes, Ante Tomic ve D. Lavrinovic 5 faulle oyun dışından kaldılar. Çekişmeli geçen son çeyrekte Efes Pilsen güçlü rakibi karşısında öne geçemeyince mücadeleden 77-75'lik skorla mağlup ayrıldı.

İki takım, TOP 16 Grup ilk maçında Madrid'de karşı karşıya gelmiş ve maçı Real Madrid 77-70 kazanmıştı.

Temsilcimiz Efes Pilsen son maçını İtalya temsilcisi Montepaschi Siena ile deplasmanda oynayacak.

EFES PİLSEN İSTANBUL'DA 1 KEZ KAZANDI

Efes Pilsen, Euroleague’de Real Madrid ile Avrupa kupalarında 10. kez karşılaştı. İki takım arasında geçmişte yapılan 9 maçtan 4’ünü Efes Pilsen, 5’ini de İspanyol temsilcisi kazanmıştı. Bu galibiyetten sonra Real Madrid, temsilcimiz Efes Pilsen karşısında 6. maçını kazanmış oldu.

Efes Pilsen, Real Madrid ile İstanbul oynadığı 5 maçtan 4’ünü yitirirken, sadece 1 kez kazanabildi.

Etiketler :