Efsaneye son görev

Efsaneye son görev

Rahatsızlığı nedeniyle önceki gün 88 yaşında vefat eden, kazandığı başarılarla Beşiktaş Kulübü'nün efsane isimleri arasına giren Onursal Başkan Seba için Vodafone Arena Stadı'nda bir tören düzenlenecek

Solunum yollarındaki enfeksiyon sebebiyle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi altına alınan, daha sonra tespit edilen kalın bağırsak kitlesi sebebiyle operasyon geçiren Süleyman Seba, önceki gün hayatını kaybederken bugün spor camiası ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanacak. Beşiktaş'ta 16 yıl başkanlık yaparak kırılması zor bir rekora imza atan, 111 yıllık kulüp tarihinin 71 yılına damga vuran, başkanlığı döneminde 22 kupa kazanıp adını kulübün efsaneleri arasına yazdıran Seba'nın naaşı, bugün Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Vefatı ile Beşiktaş camiasını ve Türk spor kamuoyunu yasa boğan Süleyman Seba için, cenaze namazı öncesi Vodafone Arena Stadı'nda saat 12.00'da tören düzenlenecek.

Arena'ya 2 bin kişi alınacak

Süleyman Seba için inşaatı devam eden Vodafone Arena'da düzenlenecek tören, stadın içerisinde gerçekleşecek. İçeriye iki bin kişinin alınacağı, sahaya sadece cenaze arabasının gireceği belirtildi.

Sporcular için 100 kişilik alan

Eski numaralı tribünde sporcular için 100 kişilik oturma alanı yapılacak. Töreni canlı yayınlayacak kanallar için podyum yapılacak. Protokol için de özel bir alan olacak.

Tören alanı mıcırla dolacak

Saha zemininde sıkıştırılan dolgu alanın üzerine mıcır dökülecek. Süleyman Seba'nın naaşı bu bölgede olacak.

İlk tören evinin önünde

Seba'nın naaşı sabah saat 10.00'da hastaneden alınarak Akaretler'deki evinin önüne getirildi. Burada merhum Seba için mahalle halkından ve komşularından helallik alındı.

RENKLERİ BİRLEŞTİRDİ

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için tüm renkler bir oldu. Beşiktaşfutbolcuların yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor futbol takımları, dün gerçekleştirilen antrenman öncesinde önceki gün hayatını kaybeden Süleyman Seba için saygı duruşunda bulundu.Dört büyüklerin futbolcuları antrenman öncesinde efsane başkanı unutmazken Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan saygı duruşu ve anma töreninde ise dev bir Süleyman Seba pankartı açııldı. Tesislerdeki anma törenine Beşiktaş İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, teknik heyet, futbolcular ve tüm tesis çalışanları katıldı.Onursal Başkan Süleyman Seba için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolculara Süleyman Seba'nın kişiliği ve kulübe yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Süleyman Seba'nın adı Vodafone Arena'da olacak

Süleyman Seba'nın vefatının ardından sosyal medyada taraftarların 'Yeni stadın isminin Süleyman Seba olması' şeklindeki çağrısına Başkan Fikret Orman karşılıksız kalmadı. Beşiktaş Başkanı, yapımı devam eden Vodafone Arena Stadı'na Süleyman Seba'nın adının verilebileceğini söyledi. Orman, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Stadın isim hakkı sponsoru Vodafone ile görüşeceğiz. Bu stada Süleyman Seba'nın adını vermek istiyoruz. Yönetim Kurulu'nda da bu konuyu konuşacağız, isteğimiz bu yönde. Vodafone yetkililerinin de bu duruma itiraz edeceğini düşünmüyorum' ifadelerini kullandı. Stat konusunda olumlu gelişme sağlanamazsa Beşiktaş Kulübü yeni yapılacak Beşiktaş Üniversitesi'nin adını 'Beşiktaş Kabataş Süleyman Seba Üniversitesi' olarak belirleyecek.

Çebi: Beşiktaşlılık duruşu Seba'nın duruşu

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, efsane başkana borçları olduğunu belirtti. 'Beşiktaşımızın elinde olan her şey, tesisler dahil, özellikle 'Beşiktaş duruşu' dediğimiz kişilikli duruş şeklinin de gerçek sahibi kendisidir. Bu kulüpte çok hakkı var. Dolayısıyla ona çok borcumuz var' diyen Çebi, 'Bu borcumuzu çalışarak ve başarılı olarak ödemek zorundayız' ifadesini kullandı. Teknik direktör Slaven Bilic ise Seba'nın kaybına çok üzüldüğünü belirterek, şunları kaydetti: 'Geçen yıl kendisiyle tanışma imkanı bulmuştum. Çok büyük bir kayıp. Her zaman hatırlanacak.'

Tayfur Havutçu taziyeleri kabul etti

Beşiktaş kulüp binası dün ziyaretçi akınına uğrarken, anma töreni izdihamdan dolayı iptal edildi. Süleyman Seba'nın yeğeni eski Beşiktaşfutbolcu ve teknik direktör Tayfur Havutçu taziyeleri kabul etti. Taraftarlar da Köyiçi'ndeki kartal heykelinde saygı duruşunda bulundu.

Trabzonspor sezon açılış konserini iptal etti

Trabzonspor Kulübü, bugün yapacağı sezon açılışında organize ettiği Soner Sarıkabadayı konserini Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatından dolayı iptal etti. Kulüp Stadyum ve Amatör Branşlar Sorumlusu Köksal Sadıklar, 'Trabzonspor galibiyeti sonrası şampiyonluğa ulaşan takımına uçakta Trabzonlular olduğu için kutlama yaptırmayan bir başkanın cenazesi olduğu gün biz de müzik şöleni yapamayız. Trabzonspor'a müzik şölenini iptal ederek böylesine saygıdeğer bir başkanı saygıyla uğurlamak yakışır' diye konuştu. Sezon açılışında sadece müzik organizasyonları iptal edilerek diğer programların devam edeceği açıklandı.

Arsenal 'dan Beşiktaş'a taziye mesajı

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Arsenal'dan başsağlığı mesajı. İngiliz kulübü, 'Seba'nın ölümü nedeniyle Arsenal'deki herkes başsağlığı dileklerini iletiyor' mesajını yayınladı.

Sokağı siyaha boyanacak

Süleyman Seba'nın Beşiktaş Akaretler'de bulunan evinin sokağı siyaha boyanacak. Beşiktaş kulüp çalışanları da dün ve bugün olmak üzere iki gün siyah giyecek.

Evindeki hatıralar müze olacak

Süleyman Seba'nın evindeki kupaları, fotoğrafları, tüm hatıraları müze yapılacak. Süleyman Seba'nın ölmeden önce bunu yakınlarına vasiyet ettiği öğrenildi.

Dolmabahçe Camii'nde Kuran okunacak

Cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek Süleyman Seba için akşam namazı sonrasında Dolmabahçe Camii'nde Kur'an okutulacak ve duası yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.