Egemen Bağış çok sert çıktı

Egemen Bağış çok sert çıktı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener arasında yine gergin anlar yaşandı

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 68. Toplantısı’nın soru-cevap oturumunda, Bağış ile daha önceki Karma Parlamento Toplantıları’nda karikatür tartışması yaşadığı Madlener arasında ufak bir tartışma oldu. Madlener, Avrupa Birliği ülkelerin Türkiye’yi Avrupa’nın bir parçası olarak görmek istemediğini söyledi. Madlener’in İslam’da dini eleştirmenin yasak olmasıyla ilgili yorumları üzerine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Madlener’e tepki gösterdi. Bağış, “Sayın Madlener, siz artık benim için bir sınav oldunuz. Her toplantıda yeni bir macera yaşıyoruz. Daha önceki toplantılardan birinde size Mevlana’yı öğretmiştim. Bugünkü yorumlarınıza da İmam Gazali’yi öğreterek cevap vermek istiyorum. Sizin öğrenmeniz gereken İslam kültüründe İmam Gazali’nin bir sözü vardır, bunu not edin daha sonra da sıkça tekrar edin. ‘Cahillerle tartışmayın ben hiç kazanamadım’ diye. Bu ders bugünlük size yeter” dedi.

2011 yılı Kasım ayında Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Madlener, Bağış’a üzerinde “Allah yok, din yalan” ifadelerinin yer aldığı bir karikatür hediye etmek istemiş, Bağış “Hediyeni istemiyorum. Benim evimde yeterince karikatür var. Al onu uygun bir yere koy” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.