Egemen Bağış Stockholm'de

Egemen Bağış Stockholm'de

İsveç dışişleri bakanı Carl Bildt’in resmi davetlisi olarak bir dizi temaslarda bulunmak üzere Stockholm’e gelen Devlet Bakanı ve AB baş müzakerecisi Egemen Bağış, İsveç’te bulunan Türk sivil toplum örgütleri ve Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

Atila Altuntaş/Stockholm

İsveç’e yeni atanan Türkiye’nin Stockholm büyük elçisi, Zergün Korutürk’ün organize ettiği toplantı da, İsveç Türk İşçi Federasyonu Başkanı Hasan Dölek başta olmak üzere diğer Türk dernekleri de hazır bulundu.

TÜRKİYE 10 YILDA ÇOK DEĞİŞTİ

On yıl önceye göre Türkiye’nin çok değiştiğine değinen Devlet bakanı Egemen bağış, ‘’ On yIl önce Türkiye’de işkence vardı. On yıl önce Türkiye’de isteyen istediğini konuşamıyor, etnik kökeninden dolayı dilini konuşamayan guruplar vardı. On yıl önce fikirlerinden dolayı yargılanan hapse atılan insanlar vardı. Ders kitapların da yazan bir şiiri okuduğu için hapse atılan sayın başbakanımız başta olmak üzere iktidara geldiğimiz 2003’ten itibaren fikir özgürlüğüne önem verdik.  Şimdiler de gündemin en önemli maddesi olan ve mecliste tartışılan demokratik açılıma biz yeni başlamadık ta 2003’te başladık’’ dedi

ÇETELER VE MAFYA İLE MÜCEDELE ETTİK

İktidara geldiklerin de Ülke de çetelerin cirit attığına işaret eden Bağış, ‘’ İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren, ülkenin yönetiminde söz sahibi olan çeteler, mafya ve hortumcularla mücadele ettik. Bölgemiz de bulunan komşularımızla tüm sorunlarımızı çözdük birçok anlaşma imzaladık. Türkiye artık başta komşularımız olmak üzere dünya’da sözü dinlenen ve çözüm üreten bir ülke oldu.

GÜÇLÜ LOBİ OLUŞTURUN

İsveç’te ve Avrupa’da yaşayan Türklerin asıl müzakereci olduğuna değinen Devlet bakanı Bağış, ‘’ Buralara yerleşmiş Türk vatandaşları olarak, Türkiye’nin imajını yaşadığınız topluma güzel bir şekilde anlatabilirseniz, Türkiye’nin Avrupa sürecine olumlu katkı sağlarsınız. Sizin gibi 17 yıl gurbette yaşamış biri olarak, gurbetin ne demek olduğunu iyi bilirim. Benim sizden isteğim, ayrı, ayrı yaşam biçiminiz olabilir. Değişik cemaat mensubu olabilirsiniz. Farklı ideolojiler taşıyabilirsiniz. Bu farklılıklar bizim zenginliğimiz, hangi görüşe tabi olursanız olun birbirinizi sevin, beraber hareket edin bu ülke de güçlü bir Türkiye lobisi oluşturun’’ dedi.

KIRGIN OLAN İKİ FEDERASYONU BARIŞTIRDI

İsveç Türk İşçi federasyonu ile İsveç Türk federasyonu arasında ufak bir kırgınlı olduğunu öğrenen bakan Bağış, İsveç Türk İşçi Federasyon başkanı Hasan Dölek ile Türk İşçi Federasyon Başkanı Ahmet Önal’ı bir araya getirdi.

 

İki başkanı tokalaştırarak, basın mensuplarına aynı karede poz veren Devlet bakanı Egemen Bağış, ‘’ Kırgınlığa ayıracak zamanımız yok şimdi birlik beraberlik zamanı güçlerinizi birleştirin bir çok ortak projeye imza atın.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :