Eğitim-Bir-Sen'in unutulmaz ismi Erol Battal'ın adı Suriye’deki yetimhanede yaşatılacak

Eğitim-Bir-Sen'in unutulmaz ismi Erol Battal'ın adı Suriye’deki yetimhanede yaşatılacak

Eğitim Bir Sen ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’ta, Eğitim Bir Sen’de uzun yıllar...

CERABLUS (AA) - Eğitim Bir Sen ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’ta, Eğitim Bir Sen’de uzun yıllar hizmet eden ve 2012'de hayatını kaybeden Erol Battal adına yetimhane açılışı yaptı.

Erol Battal Kız Yetimhanesinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılışına, Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mükremin Köse ve beraberindeki heyet, İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri, STK temsilcileri, Cerablus Yerel Meclis üyeleri ile bölgenin ileri gelenleri katıldı.

Toplam 4 yatakhane, 3 derslik, bir oyun odası, yemekhane ve bir idare odasından oluşan Erol Battal Kız Yetimhanesinde, yaklaşık 40 iç savaş mağduru kız çocuğu kalacak.

Açılış sonrasında katılımcılar tarafından yetim kız çocuklarına çeşitli hediyeler dağıtıldı, Erol Battal adına fidanlar dikildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Suriye Çalışmaları Kilis Bölge Koordinatörü Tahir Güzelel, "Bugün yine bir hayırlı eserin açılışı için bir araya geldik. Cerablus’ta 40 yetim çocuğunun evi olacak yetimhanemizi açtık. Yetim çocuklarımızın burada tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Emeği geçen tüm bağışçılara teşekkür ederiz." dedi.

- "Yetimlere sessiz kalamayız"

Yetim bir peygamberin ümmeti olarak yeryüzünde yaşayan yetim çocuklara sessiz kalınamayacağını ifade eden Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mükremin Köse de "Rahmetli Erol abimizin ismine açtığımız yetimhanemizde yetişecek çocuklarımız yarının dünyasını inşa edeceklerine ve ümmetin umudu olacaklarına inancımız tam. Bu güzel eserde emeği olan İHH İnsani Yardım Vakfı’na tüm öğretmenler adına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

- Erol Battal kimdir?

Bayburt'un Oruçbeyli köyünde doğan Erol Battal, ilkokulu köyünde, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdikten sonra Muğla ve İstanbul'da edebiyat öğretmenliği yaptı. Ayrıca Eğitim Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri olarak görev yaptı.

Battal, evli ve iki çocuk babasıydı. Eğitim Bir-Sen çatısı altında uzun yıllar çalışmalar yürüten Erol Battal, 28 Eylül 2012’de İstanbul’da hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.