Eğitim hakkı engellenmesin

Eğitim hakkı engellenmesin

Suat Kılıç, Oktay Vural ve Muharrem İnce'den destek geldi

Üniversiteden atılan öğrencilerin oluşturduğu Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu, üniversiteden atılan öğrenciler için yapılan yeni düzenlemede yıl sınırlaması yapılmasını istemiyor.

Üniversiteden atılan öğrencilerin oluşturduğu Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu(www.universitedenatilma.com) üyesi bir grup genç, mecliste kulis yapmaya devam ediyor.Çeşitli partilerin grup başkan vekilleri ile görüşen öğrenciler,şu an MEB'da bulunan, üniversiteden atılan öğrenciler için yapılan yeni düzenlemede yıl sınırlaması yapılmasını istemiyor. Siyasi partilerin grup başkan vekilleriyle görüşen öğrencilere destek geldi.

AK PARTİ'DEN SUAT KILIÇ: TASARI MECLİSE GELDİĞİNDE GEREKLİ DÜZENLEME YAPILACAKTIR

Öğrencilerin ilk durağı Ak Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç idi. Parti olarak gerekli düzenlemeyi yapacaklarını söyleyen Kılıç "Çok haklı bir istek. Okumak istiyorum diyenin yolu kesilmemeli. Tasarı Meclise geldiğinde kapsama dair düzenleme ortak mutabakat sağlanıp çözüme kavuşturulur" dedi

MHP'Lİ OKTAY VURAL: TASARI YILLA SINIRLANDIRILMAMALI

Mağdur öğrencileri dinleyen MHP grup başkan vekili Oktay Vural ise parti olarak öğrencilerin yanında olunacağını, geçmiş yıllarda atılan öğrencilere de destek olunacağının altını çizdi. Vural "Öğrencilerin kapsama dair endişeleri var. Tasarı henüz Milli Eğitim Bakanlığında. MHP olarak, öğrencilere destek olma noktasında çabalayacağız. Böyle bir yasanın yılla sınırlandırılmaması gerekir" dedi.

MUHARREM İNCE: ATILMALARIN KALDIRILMASINDA GEÇ BİLE KALINDI

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi ile de görüşen öğrenciler, okuldan atılmanın kaldırılması tasarısının geçmiş öğrencileri kapsaması konusunda, destek istedi. Öğrencileri pür dikkat dinleyen İnce ve Hamzaçebi, CHP grubu olarak bu tasarıyı daha öncede savunduklarını söyledi. Hamzaçebi "Biz CHP grubu olarak daha önceki yıllarda da atılmaların kaldırılması gerektiğini savunduk, ancak bir türlü gerçekleşmedi. Böyle bir tasarı ilk defa uygulanacak bir yasa olacak ve yeni çıkacak yasanın da yılla sınırlandırılması doğru olmaz. Tasarı meclise geldiğinde, kapsam konusunda öğrencilere destek vereceğiz"dedi.

Öğrenciler, her gün meclise giderek, Milli Eğitim Komisyonu milletvekilleriyle de görüşerek tasarının biran önce yasalaşması ve kapsamın yılla sınırlandırılmaması gerektiğini söylüyor. Okuldan atılmasını ailelerinin bilmemesi onları daha zora sokuyor. Platform üyeleri yaptıkları basın açıklamalarında da yüzlerini boyayarak ya da maske kullanarak basın açıklaması yapıyor.

ÇALIŞMALARDA GELİNEN SON DURUM ŞÖYLE
Geçmiş yıllarda üniversitelerinden atılan ya da ilişiği kesilen öğrenciler olarak sabırsız bekleyişimiz devam etmektedir.YÖK’ün üniversitelerden atılmayı kaldıran düzenlemesi hala MEB’de bekletilmektedir.Ankara’da Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu olarak aktif şekilde 1.5 aydır bu tasarının bir an önce meclise gönderilmesi için yoğun çabalar harcamaktayız.1.5 ay içinde Başbakanımız haricindeki mağduriyetimiz ile ilgili yetkiye sahip tüm bürokratlarla görüşmeler gerçekleştirdik.Geride bıraktığımız hafta içinde ise yine sıkı takip sonucunda çok önemli isimlerle görüşme fırsatı yakaladık.Başta MEB Bakanımız Nimet Çubukçu olmak üzere,AKP grup başkanvekili Bekir Bozdağ dahil birçok önemli vekilimizle üniversiteden atılmayı kaldıran düzenleme hakkında konuştuk.Çarşamba günkü Milli Eğitim Komisyonu toplantısı çıkışında görüşebildiğimiz MEB Bakanımız Çubukçu taslağın hala YÖK’de olduğunu ve çalışmların devam ettiğini söylese de,tüm YÖK yetkilileri tasarının son haliyle MEB’e teslim edildiğini vurgulamaktadır.Aynı şekilde MEB’te bulunan Bakanımız haricindeki yetkililerden de tasarının MEB Bakanımızda olduğunun sinyallerini aldık.AKP grup başkanvekili Bekir Bozdağ ise şu an gündemlerinde bu tasarının olmadığını önümüzdeki dönemlerde(gün,ay) bu tasarının ortaya çıkarılabileceğini vurgulamıştır.Milli Eğitim Komisyonu’nda bulunan vekillerimiz ise tasarının neden bekletildiği konusunda fikir sahibi değiller.Komisyon Başkanı Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Sağlam sürekli olarak bu konuda mesajlar,telefonlar aldığını fakat tasarı meclise gelmediği için şu an yapabilecekleri bir şeyin olmadığını vurgulamaktadır.

Bu düzenlemenin geçmişi kapsaması konusu da belirsizliğini korumaya devam etmektedir.YÖK Başkanı 2008 yılından sonra atılanları kapsayacak çalışmayı başlatıklarını söylese de MEB yetkilileri tam aksini iddaa ederek bu konuda hiçbir adımın atılmadığını,tasarının MEB Bakanında 2011 yılından sonra atılacakları kapsayacak şekilde bekletildiğini söylemektedirler.Tabiki taslak Bakanlar Kurulu ve Milli Eğitim Komisyonuna geldiğinde kapsam konusu şu anki baskılarımızdan dolayı şekillenecektir.

Yukarıda belirtilen tüm karmaşık durumları değerlendirdiğimizde ise aslında tam olarak istediğimiz durumun ortaya çıktığını düşünebiliriz.Tesadüf olmadığını düşünürsek 2 yıldır sadece kulak vızıltısı şeklinde duyulan üniversiteden atılmayı kaldıran düzenlemenin 1.5 ay içinde bir hayli yol katederek gündemi zorladığını görebiliriz.Fakat sadece okur olan,destek yada katılım gösterebileceği halde sinsice kaçan mağdurlar yüzünden tam olarak gündeme oturmadığımızı da söyleyebiliriz.Aylar önceki sessiz mağduriyetimizi yoğun çaba ve destekleriyle buraya getirmemizde katkısı büyük olan insanlara oturduğu yerden dil uzatma cüretinde bulunarak onları hayal kırıklığına uğratmaya çalışanlar ise bu sürece olumsuz etki ederek damgalarını vurmuşlardır.Mağduriyetimizi unutarak kişisel kavga içine giren bu kişilere kim olursa olsun asla izin verilmeyecek ve derhal engellenecektir.

Bayram tatili süresince Ankara’daki aktif kadromuzu genişleterek tatil sonrasında gündeme hızlı giriş yapma düşüncesi içindeyiz.Aynı şekilde İstanbul’da aktif görev almak isteyen mağdurları da biraraya getirerek onların etkinliklerini arttırma düşüncesi içindeyiz.Tatilden sonra özellikle Basın Kuruluşları ile sıkı diyaloglar oluşturarak konuyu gündeme taşıma çabaları içine gireceğiz.Tatilden sonra vekil görüşmelerimiz devam edecek ve hedefimiz Başbakanımıza ulaşmak olacaktır.

Ankara’da ve İstanbul’da aktif görev olarak sürece fayda sağlamak isteyen mağdurların katılımlarını beklemekteyiz.Aktif olarak katılım gösteremeyecek mağdurların ise okur olmaktan çıkarak aşağıdaki uygulamaları gerçekleştirmelerini beklemekteyiz.Etkinliklerimizin gösterdiğiniz maddi destekle doğru orantılı olduğunun altını çizmekte yarar görüyorum.Tatil boyunca birikim yaparak tatilden sonra büyük bir atılım gerçekleştirmek temennisiyle tüm mağdurların ve takip edenlerimizin bayramlarını şimdiden kutlarım.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
1-MEB Bakanımız Nimet Çubukçu’nun ismine hitaben dilekçe-mektup yazmak.Gönderilecek Adres : Nimet Çubukçu-MEB Bakanlığı/Bakanlıklar/ANKARA

2- MEB Özel Kalem Müdürüne Fax No : 0312 417 70 27

BAŞBAKANLIK

1-Başbakan Özel Kalem Hasan Doğan Fax No : 0312 417 04 76

2-Bimer (İnternetten Başvuru) : http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

TBMM

1-TBMM Milli Eğitim Komisyonu :

Tel : 0312 420 53 34-35

Tel-Faks : 0312 420 53 38

E-Posta : egtkom@tbmm.gov.tr

2-TBMM Dilekçe Komisyonu :

Telefon : 0312 420 63 48-49

Fax : 0312 420 53 65

Posta : TBMM Dilekçe Komisyonu 06543 Bakanlıklar-Ankara

EĞİTİM HAKKI ENGELLENMESİN PLATFORMU

Üniversiteden atılmanın kaldırılması ve geçmiş yıllarda ilişiği kesilen öğrencilerin tekrar üniversitelerine geri dönebilmeleri adına biz mağdurların bir araya gelerek kurduğu platformdur.Bu platformun mağduriyetimiz ile ilgili Ankara’daki temaslarından birkaç kareyi Galeri başlığımızdan görebilirsiniz.Aynı zamanda google’dan bu platformun basındaki yansımasını görebilirsiniz.Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu’na maddi destekte bulunarak bu Platform üyelerinin Ankara’da ve İstanbul’da etkinlikliklerine devam edebilmeleri için katkıda bulunabilirsiniz.Şüphesiz ki şu süreçteki en önemli adım Platformumuzun reel adımlarıdır.

Kaynak: Üniversitedenatılma.com

Etiketler :