Eğitime başlama duası yapıldı 

Eğitime başlama duası yapıldı 

Bielefeld merkez camiinde eğitime başlama duası yapıldı.

Pınar Kibar/Almanya

 

Bielefeld merkezde eğitim veren Sudbrackschule de birinci sınıfa başlayan Türk, Arap ve Boşnaklardan oluşan Müslüman öğrencilerin tamamı ile diğer okullarda eğitime başlayacak öğrencilerin bir kısmı , eğitim yılının başlaması hasebiyle derslere girecek öğretmenleri ve aileleri ile birlikte camimizi ziyaret edip dua ettiler.

        Camiye gelen öğrenciler, cami girişinde din görevlisi Mehmet CEBECİ, Kadın Kolları Başkanı Şükran UÇAROĞLU ve yönetim kurulu üyeleri tarafından  karşılanarak gelen öğrencilere ve ailelerine gül suyu ile çikolata ikram edildi. kurulan bima’dan Almanca cami tanıtım videosu izlendi. Ardından   videoda anlatılanlar camide gösterildikten sonra   Din görevlisi tarafından açılış konuşması yapıldı. Öğrencilerle birlikte cami ziyaretine gelen  ve  okullarda derslere girecek olan Alman öğretmenlerde birer teşekkür konuşması yaptılar. Okullardan gelen öğretmenler  konuşmalarında  programdan çok memnun olduklarını  ve her yıl gelmek isteyen öğrencilere destek vereceklerini  ve imkan ölçüsünde kendilerinin de katılacağını ifade ettiler.

        Programda daha sonra gelen öğrencilere ve velilerine İslam’ın eğitime verdiği önem hakkında bilgi verildi. Ardından çocuklar el ele tutuşturularak halka yapıldı ve ilahi eşliğinde Kelime-i Şehadet bütün öğrencilere söylettirildi. Akabinde Merkez Camii Din Görevlisi Mehmet CEBECİ tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Çocuklarla okunan ezanın ardından toplu namaz kılındı. Son olarak ta toplanma amacı olan dua yapıldı.  Duanın ardından katılan bütün öğrencilere Kadın Kolları tarafından birer hediye verildi. Öğrencilere ve ailelerine Camii derneği tarafından birer Gül ikram edildi. Ailelerinde çok memnun olduğu program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :