EHEC'de yeni baş şüpheli: Fasulye

EHEC'de yeni baş şüpheli: Fasulye

İlk olarak Almanya'da görülen, ABD dahil 12 ülkeye yayılan ve en az 21 kişinin ölümüne neden olan EHEC bakterisinin çıkış noktası 'büyük ihtimalle' bulundu.

Aşağı Saksonya Eyaleti Tarım Bakanı Gert Lindemann, eyaletteki bir bahçecilik işletmesinin, ülkede yayılan EHEC bakterisi salgınının en önemli kaynaklarından biri olduğuna inandıklarını söyledi. Lindemann, bugün Hannover kentinde düzenlediği basın toplantısında, Uelzen kentindeki sözkonusu işletmenin yurt dışından çeşitli ülkelerden filiz ve fasulye çeşitleri ithal ettiğini kaydetti. Bakterinin bu ithal edilen ürünlerden mi, yoksa bu ürünlerin işlem yöntemlerinden mi kaynaklandığının henüz belirlenmediğini belirten Lindemann, her alanda incelemelerini sürdürdüklerini ve şu ana kadar şüpheli görülen bazı sonuçlar aldıklarını söyledi. Kesin sonuçları en erken yarın almayı beklediklerini ifade eden Lindemann, işletmede çalışan 2 kadının da ishal olduğunu ve bu kişilerden birinde EHEC bakterisi tespit edildiğini dile getirdi. Lindemann, bu işletmeden Mölln, Lübeck, Cuxhaven, Essen ve Darmstadt kentleri ve çevresindeki işletmelere, ayrıca Schleswig-Holstein eyaletine ürün gönderildiğini ve rahatsızlanan insanların çoğunun bu bölgelerde olduğunu kaydetti. Salatalık ve domateslerde Aşağı Saksonya eyaletinde EHEC bakterisi olduğunu doğrulayamayacaklarını da ifade eden Lindemann, bu nedenle domates ve salatalık yenilmemesi konusunda diğer eyaletlerin karar alması gerektiğini söyledi. Lindemann, işletmenin kapatıldığını ve işletme sahibinin bunu anlayışla karşıladığını sözlerine ekledi.

ET BERAAT ETTİ
Dünya Sağlık Örgütü uzmanları bu gelişmeden önce yaptıkları açıklamalarda yeni ipuçlarının sebzeyi değil eti gösterdiğini ileri sürmüş, sebze ve meyvelerde bugüne kadar böylesi yoğunlukta bağırsak bakterilerine rastlamadıklarını söylemişlerdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.