Ehlini Kıskanmayan Deyyustur!

Ehlini Kıskanmayan Deyyustur!

Sözcü, Habertürk gibi gazetelerin hedef tahtasına oturttuğu Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, Cuma vaazındaki sözlerinin cımbızla çekilerek çarpıtıldığını söyledi.

Sözcü, Habertürk gibi gazetelerin hedef tahtasına oturttuğu Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, Cuma vaazındaki sözlerinin cımbızla çekilerek çarpıtıldığını söyledi. Yaylagül, buna rağmen vaazdaki sözlerinin arkasında olduğunu açıkladı.

“Düğünlerde, eğlencelerde karısının, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekler deyyustur” sözleriyle gündeme gelen Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, vaazda sarf ettiği bu cümleye açıklık getirdi. Akit’e konuşan Yaylagül, Cuma vaazında ifade ettiği sözlerin sahih hadislere dayandığını belirtti.

Yaylagül, hadislerle ilgili Camiü’s Sağîr’i(2/12) ve İbnü’l-Esîr’i kaynak gösterdi. Vaaz sırasında Müminun Sûresi’nin ilk 11 ayetinde yer alan zina ile ilgili ayetleri cemaate anlattığını belirten Yaylagül, “Zinanın pek çok çeşidinin olduğunu, göz zinasının da bunlardan biri olduğunu söyledim. Bu ayetin ışığında Peygamber Efendimiz(s.a.v.) üç zümrenin cennete giremeyeceğini hatta kokusunu bile alamayacağını söylüyor. Bunlar; erkekleşen kadınlar, devamlı alkol alanlar ve deyyuslardır” dedi. Deyyusun ne olduğunun da Hz. Muhammed tarafından sahabelere açıklandığını kaydeden Yaylagül, “Deyyus, ehlini yani; eşini, kızını ve kız kardeşini erkeklerden kıskanmayandır” diye konuştu.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Sözlerinin arkasında olduğunu dile getiren Yaylagül, “Bir takım medya, en küçük bir araştırma yapmadan olayı farklı yöne çekti. Halbuki, anlattıklarım birçok hadis kitabında bulunmaktadır. Merak edenler kaynaklardan açıp okuyabilirler. Bu olayın yaygarasını yapanlar, deyyus kelimesini kaldıramayanlardır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.