Ehliyetsiz genç, hayat söndürdü

Ehliyetsiz genç, hayat söndürdü

Önceki gün Tire'nin Çayırlı Köyü'nde meydana gelen trafik kazasında, ehliyeti bulunmayan B.İ.'nin (17) kullandığı aracın çarptığı Müyesser Bilgin (66) adlı kadın, olay yerinde yaşamını yitirdi

Pazar günü öğleden sonra saat 15:00 sırlarında Tire'nin Çayırlı Köyü'nde meydana gelen trafik kazasında, 66 yaşındaki Müyesser Bilgin isimli adlı yaşlı kadın hayatını kaybetti. Çayırlı Köyü sakini olan kazazedenin başından geçen üzücü trafik kazası, edinilen bilgilere göre şöyle oldu: Köyün yakınlarında yemeklik ot toplamak için evden çıkan ve birkaç saat arazide yemeklik ot topladıktan sonra eve dönmeye karar veren Müyesser Bilgin, Selçuk Tire otoyolunun kenarında yaya olarak köye doğru ilerlerken, arkasından gelen ve Tire istikametine doğru ilerleyen 35 T 0603 plakalı B.İ. (17) yönetimindeki bir otomobil tarafından çarpıldı.

Çarpmanın etkisiyle yere yığılan ve otomobilin altına giren kazazedenin, yaklaşık olarak 10 metre kadar ileriye sürüklendiği tespit edildi. Kontrolünü kaybederek yoldan çıkan ve devrilme tehlikesi geçiren aracı son bir manevrayla yola çıkaran genç sürücünün 18 yaşından küçük ve ehliyetsiz olduğu anlaşıldı.

Kaza sonrası neye uğradığını şaşıran sürücü, geçirdiği şaşkınlık ve korkunun etkisiyle aracın yönünü değiştirerek ters istikamette gitmek istedi. Fakat tekerleği patlayan otomobil daha fazla ilerleyemeyince, yaklaşık 300 metre ileride yolun kenarında durmak zorunda kaldı.

Sürücünün, kaza sonrasında olay yerine ilk gelenlerden biri olan komşusu Veli Şen, kazaya sebebiyet veren genç sürücüyü olduğu yerde kalması yönünde uyararak, olayı jandarmaya haber verdi. Tire Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine geldiği kazayı duyan kazazedenin yakınları, akrabaları ve köylü komşuları olay yerine akın ettiler. Kaza sonrasında olay yerinde can veren Müyesser Bilgin'in cansız bedenini yerde yatarken gören yakınları ve köylüler gözyaşlarına boğuldular.

Kaza yerine sonradan gelen talihsiz kadının eşi Durmuş Ali Bilgin, eşinin cansız bedenini görünce fenalık geçirdi. Güçlükle ayakta duran acılı eşi, yakınları teskin etmeye çalıştı. Üzüntülü kocanın feryatları ve haykırışları, toplanmış olan köylüleri bir kez daha gözyaşına boğdu.
Talihsiz bir kaza sonrasında hayatını kaybeden Müyesser Bilgin'in Yusuf, Türkan ve Serkan isminde 3 çocuk annesi olduğu ve eşiyle birlikte küçükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağladığı öğrenildi. Komşuları tarafından çok sevilen Müyesser Bilgin'in herkesle iyi geçindiği ve sessiz ve uyumlu biri olduğu köylüler tarafından belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, kazaya sebebiyet veren ve olaydan sonra şoka giren ve o halde Tire jandarması tarafından kaza yerinin yakınında yakalanan B.İ. isimli 17 yaşındaki gencin Kurşak köyünden olduğu öğrenildi. Jandarmaya verdiği ilk ifadede kaza yaptığını tam olarak anlayamadığını ifade etmeye çalışan sürücü, gerekli ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmak üzere Tire Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :