'Ek besinler, anne sütünü azaltır'

'Ek besinler, anne sütünü azaltır'

Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besinin anne sütü olduğuna dikkat çeken uzmanlar, her annenin sütünün kendi bebeği için en uygun bileşim olduğunu söylüyor.

Aile hekimi Dr. Levent Balcı, emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması gerektiğini ve sık emzirme ile süt yapımının kolaylaştığını kaydetti. Erken emzirme ile annede doğum sonu kanamaların çabuk kesildiğini anlatan Dr. Balcı, sağlıklı her annenin bebeği için yeterli süt üretebileceğini vurguladı. Dr. Balcı şöyle devam etti: "Göğüslerde şişme ve iltihaplanma olmaz, lohusalık kolaylaşır. Anne sütü ile beslenen bebeğin D vitamin ve flor dışında hiçbir ek sıvıya, ek besine, vitamine gereksinimi yoktur. Bebeği ek sıvı ya da besinlerin verilmesi, annenin süt yapımını azaltır. İlk 6 ayda yalnız anne sütü ile beslenen bebekler sağlıklı büyür ve gelişir. Başta ishal olmak üzere mikroplu hastalıklara yakalanmazlar, bebeklik döneminden sonra da daha az hastalanırlar."

Annenin bebeğini emzirmesiyle anne-bebek ilişkisinin güçlendiğini dile getiren Dr. Levent Balcı, emzirmenin annenin bebeğini benimsemesi, bebeğin sağlıklı bir kişilik kazanmasını kolaylaştıracağını kaydetti.


CİHAN

Etiketler :