EKK bankaların kredi faizlerine el atacak

EKK bankaların kredi faizlerine el atacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), toplantısı sona erdi.

Kabinedeki revizyonun ardından yeni üyeleriyle ilk kez toplanan Kurul, küresel krize karşı alınacak yeni tedbir paketlerini konuştu. Ayrıca bundan sonraki toplantıda bankalar ve özel sektörün Kurul toplantılarına katılacağı belirtildi. Bu toplantılarda bankaların kredi faizlerinin masaya yatırılacağı öğrenildi.
Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün katıldı. Toplantının ardından yapılan açıklamada Kurulun gelecek döneme ilişkin konular ve geleceğe yönelik çalışma takvimi üzerinde değerlendirmelerde bulunulduğu ifade edildi. Ayrıca toplantıda, küresel ekonomik ve finansal durum ile Türkiye ekonomisine ilişkin son gelişmelerin ana hatlarıyla değerlendirildiğine vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca EKK'nın diğer toplantılarında ele alınmak üzere küresel krize karşı alınan önlemlerin sonuçlarının izlenmesine ve değerlendirilmesine devam edileceği kaydedildi. "Küresel krizin etkilerini daha da sınırlandırmak amacıyla ihtiyaç duyulabilecek yeni düzenlemeler ile ülkemize uzun dönemli rekabet gücü ve dayanıklılık sağlayacak yapısal adımlar da Kurulun önümüzdeki dönemde odaklanacağı alanların başında gelmektedir." denildi.


ÖZEL SEKTÖR VE BANKALAR DAVET EDİLECEK


Son günlerde sıkça tartışılan bankacılık sektörünün şirketlere kredileri yüksek faizden vermesine Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun müdahale edeceği belirtildi. Kurul'un bundan sonraki toplantılara bakanlar ve kamu görevlileri ile özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin temsilcilerinin davet edileceği kaydedildi

Etiketler :