Ekmeğe kim zam yaptı belli değil

Ekmeğe kim zam yaptı belli değil

Kırıkkale'de 30 ile 40 kuruş arasında satılan 300 gramlık ekmeğin fiyatının 60 kuruşa çıkması vatandaşı kızdırdı. Zammı kimin yaptığıyla ilgili hiç bir bilgide verilmedi.

Zammı kendilerinin yapmadığını belirten Belediye Başkanı Veli Korkmaz, halkın zarar görmemesi için belediye bünyesinde faaliyet gösteren halk ekmek fabrikasının kapasitesini artırıp fiyatları 20 kuruşa çekebileceklerini açıkladı. Belediyeden gelen bu açıklamaya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'nin cevabı gecikmedi.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, ekmek zammını belediyenin yaptığını iddia etti. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Süleyman Köstekli, Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını vurguladı. Başkan Korkmaz'ı sert dille eleştiren Köstekli, "Ticaret ve Sanayi Odası'ndan çıkan karar, Kırıkkale Belediyesi Encümeni'ne 02.04.2008 tarihinde gönderildi. Kırıkkale Belediyesi Encümeni ise fiyatları uygun bulup zammı onayladı. Kırıkkale Belediyesi zammı onaylamayarak Ticaret Odası'na bu kararın yeniden gözden geçirilmesi için başvurabilirdi. Ticaret Odası kararından geri dönmezse, belediye mahkemeye gidebilirdi. Fakat bunların hiçbirini yapmayarak zammı onayladı. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın açıklamaları bizleri derinden üzmüştür." dedi.

"Kırıkkale Odalar Birliği Başkanı olarak, esnafımızın ve halkımızın menfaatini koruyorum." diyen Köstekli, "Yıllardır burada şerefimle görevini sürdürüyorum. Zamanı geldiğinde görevimi şerefimle bırakırım. Bu oda, babamın malı değil. Amacımız memlekete hizmet edenin yanında olmak." diye konuştu. Süleyman Köstekli ayrıca, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın belediye başkanlığı adaylığı için kendisinden yardım istediğini, bunu da ispatlayabileceğini sözlerine ekledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :