Ekmek fiyatları 50 kuruşa sabitlendi

Ekmek fiyatları 50 kuruşa sabitlendi

Denizli'de fırıncılar arasında yaşanan rekabet nedeni ile 3 tanesi 1 liraya kadar düşen ekmek fiyatı üzerine fırıncılar bir araya gelerek genelinde ekmeğin 50 kuruştan satılması kararını aldı.

Denizli Fırıncılar Odası'nın organize ettiği toplantı da bir araya gelen fırıncılar, Denizli Belediyesi ile yapacağı görüşme öncesinde ekmek fiyatını 50 kuruş olarak belirledi. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Aracı, iki yıldır ekmek fiyatını 60 kuruş olarak belirlemelerine rağmen, ekmeği 35 kuruştan sattıklarını belirterek, "Ekmeğin maliyeti 48 kuruş. Bu maliyet, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bir rakam. Ancak rekabet nedeniyle, ekmek fiyatları 35 kuruşa kadar düştü. Bu da fırıncıları çok zor durumda bıraktı. Kimi fırıncı evini sattı kimisi ise kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. Ayakta kalanlar ise borçlarını ödeyemez duruma geldi.

Denizli Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Bu görüşme öncesinde bütün fırıncılar olarak bir araya gelerek ekmek fiyatını 50 kuruş olarak belirledik. Ekmek fiyatını 50 kuruşun altına düşüren fırıncıyı, bundan sonra deşifre edeceğiz." dedi
Türkiye'de en ucuz ekmeğin Denizli'de satıldığını yaşanan rekabet nedeni ile fırıncıların kepenk kapatma noktasına geldiğini ileri süren Oda Başkanı Arıcı, "Türkiye genelinde, en düşük ekmek fiyatı Denizli'de. Bazı illerde ekmek fiyatı 1 lira. Bazı illerde ise 75 kuruş. Türkiye standartlarının en altında, halkımıza ekmek vermeye çalışıyoruz. Ancak içimizdeki bazı kişilerin, rekabet nedeniyle ekmek fiyatlarını düşürmesi, bizleri bu hale getirdi. Fırıncıların yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. İki gündür üst üste yaptığımız toplantılarda, bütün fırıncı arkadaşlar 50 kuruş kararına uyacaklarına dair namus sözü verdiler." diye konuştu.

Etiketler :