Ekonomik kriz terzilere yaradı

Ekonomik kriz terzilere yaradı

Tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik kriz, bir çok sektörü yok etmenin eşiğine getirirken, Bitlis'in Ahlat ilçesinde ise terzilerin yüzünü güldürdü.

Yıllardır hazır giyim sektörüne karşı bin bir güçlükle ayakta durmaya çalışan terziler, yaşanan ekonomik kriz ile birlikte yeniden yüzleri güldü.

Pahalılıktan yakınan vatandaşlar, tasarruf yapabilmek için yeni elbise almak yerine hasar gören giysilerini tamir etme yoluna gittiğini belirten 30 yıllık terzi İlhami İlhan, önceleri paça düzeltme, daraltma ve ütü gibi işler yaptıklarını ancak yaşanan kriz ile birlikte pantolonlara yama yapma ve gömleklerin yakalarını değiştirme işlerine de başladıklarını söyledi.

İlhan, "Herkesimi olumsuz etkileyen ekonomik kriz terzilik mesleğimizi yeniden revaca taşıdı. Kısacası ekonomik kriz bize daha faydalı geldi. Şimdi işlerimizde büyük bir artış oldu. Artık vatandaşlar elbisesini tamire yöneldi, biz de geçimimizi bu yolla çıkarıyoruz. Tamir ettiğimiz her giysiden aldığımız 2 veya 3 lira ile geçimimizi sağlıyoruz. Duran işlerimiz ekonomik krizle yeniden açıldı” dedi.

Tamir işlerinde en çok yama ile gömlek yakalarının yenilenmesi talebinin arttığını anlatan İlhan, "Düz yüzü yırtılan gömleklerin ters yüzünü çevirerek yeniden dikiyorum. Böylece vatandaş aynı gömleği en az bir yıl daha giyebiliyor. Pantolonlara ise uzun yıllardır yama atmıyorduk. Artık pantolonlara da yama atmaya başladık. Çünkü yenisini almaya gücü yetmeyen vatandaş, elbisesini tamir etme yolunu seçiyor. Böylece eskisiyle idare etmeyi tercih ediyorlar, bu da bizim işimize geliyor" şeklinde konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :