Ekran sahtekarlığı'na rekor ceza gelecek

Ekran sahtekarlığı'na rekor ceza gelecek

RTÜK sahtekarlığın faturasını kesmek üzere kolları sıvadı.

Kanal D'de Seda Sayan'ın 'Yalnız değilsiniz" adlı programına katılan konuğun bir oyuncu olduğunu ortaya çıkartmasının ardından, RTÜK sahtekarlığın faturasını kesmek üzere kolları sıvadı.
RTÜK, Seda Sayan'ın 'Yalnız değilsiniz' adlı programına katılıp halkın duygularını sömüren oyuncu konuk için harekete geçti. Üst Kurul, bu sahtekarlığa 1 milyon TL ceza kesmeye hazırlanıyor

Sahtekarlığa rtük el koydu

Seda Sayan'ın 'Yalnız değilsiniz" adlı programına katılan konuğun bir oyuncu olduğu ortaya çıkmasının ardından, RTÜK sahtekarlığın faturasını kesmek üzere kolları sıvadı. Söz konusu skandal 13 Ekim'de yaşanmıştı. Şarkıcı Sayan'ın ,"Kayıp sevdiklerinizi bulalım, gizli kalmış cinayetleri çözelim" sloganıyla sunduğu programa, "Hanife Ana" adlı bir kadın katılmış ve 8 yıldır oğlunu göremediğini gözyaşları içinde anlatmıştı.

İşte dürüst programcılık dersi

Daha sonra bu kadının bir senaryoyu hayata geçirdiğini ve gerçek kimliğinin ise ajansa kayıtlı bir oyuncu olan Sevil Kalviç olduğu ortaya çıkmıştı. Bu rezaletin ardından devreye RTÜK girdi. "Turuncutime" ın haberine göre, Üst Kurul, programa 1 milyon TL ceza kesecek.

Esra Ceyhan da cezalık olmuştu

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine seyirci kalmayan RTÜK'ün cezasından programcı ve sunucu Esra Ceyhan da nasibini almıştı. Ceyhan'ın sunduğu programa, RTÜK tarafından, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün danışmanı Şahane Müftüoğlu ile aşk yaşadığı iddiaları üzerine tam 500 bin TL'lik fatura kesilmişti.

Skandalın patlak vermesinin ardından Sayan, "Konukları ayarlayan ekibi kovdum" diyerek savunma yapmıştı. (TAKVİM)

Etiketler :