Ekrem Dumanlı'nın tutuklanması talebine ret

Ekrem Dumanlı'nın tutuklanması talebine ret

Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın serbest kalmasına ilişkin savcının itirazını değerlendiren 1. Sulh Ceza Hakimliği, daha önce verdiği ‘tutuklamayı gerektirecek somut delil yok’ kararını yineledi.

Böylece Ekrem Dumanlı için sahte delil üretildiğini ve tutuklanacağını söyleyen Twitter fenomeni Fuat Avni'nin iddiası boşa çıktı.

Savcının tutuklama talebini yine reddeden mahkeme, ilk kararın yerinde olduğunu belirtti. İkinci defa tutuklamayı gerektirecek somut delil olmadığına karar verdi. Bu karar itiraz konusunda son sözü söyleyecek olan 2. Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. 

TUTUKLAMAYA GEREK YOK

Zaman gazetesinin haberine göre, 14 Aralık Cemaat operasyonunda gözaltı kararı çıkarılan Ekrem Dumanlı’nın serbest kalmasına savcı, itiraz ederek tutuklama talep etmişti. Savcının karar düzeltme talebini inceleyen 1. Sulh Ceza Hakimliği, ‘somut delil yok’ hükmünü tekrarladı. 

Verdiği ‘tutuklamaya gerek yok’ kararının yasa ve usule uygun olduğunu aktardı. Mahkeme, bu talebe ilişkin değerlendirmeyi yapması için dosyayı 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.