Ekşi Darbeyi Savunmaya Kalkınca...

Ekşi Darbeyi Savunmaya Kalkınca...

28 Şubat darbesinin yıl dönümünde, dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız canlı yayında CHP'ye transfer olan Oktay Ekşi'yi yerin dibine batırdı.

28 Şubat post moder darbesinin yıl dönümünde NTV ekranında çok ilginç bir olay yaşandı. Dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız canlı yayında CHP'ye transfer olan Oktay Ekşi'yi yerin dibine batırdı. Nasıl mı? İşte cevabı:

Daha önce yaptığı açıklamaların çarpıtılmasını gerekçe göstererek bugüne kadar konuşmadığını belirten 28 Şubat döneminin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, NTV spikerinin "O gün yaptığınızdan pişman mısınız?" şeklindeki sorusuna, "O gün insanlar kimlerin hangi art niyetlerle ülkenin geleceği üzerinde planlar yaptığını bilmiyordu. Kimin hangi kirli tuzakları kurduğunu bilmiyordu. O gün yapılanlarda bir şey yok. Art niyet yok. Ama birileri bunun önüne, arkasına, sağına soluna bir şeyler ekleyerek abarttı. Birileri kullandı. Medya da kullanıldı" cevabını verdi. 

DARBEYE EKŞİ KILIFI

Canlı yayının diğer konuğu CHP'li Oktay Ekşi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatarak yaptığı açıklamada; "Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi askerin görevi kışlada oturmasıdır" dedi ve 28 Şubat darbesine şu sözlerle kılıf buldu:

"Ancak o günlerde askeri kışladan çıkmaya zorunlu kılan başka gerçekler var. Sadece kitaba bakarak onlar kışladan çıkmamalı demek doğru değildir. O zaman da yazdım, TSK'nın görevini yapması doğrudur ama siyasi partilerin yapmaya çalıştığı bir şeyler var. Eğer siyasi partiler ve öteki kurumlar anayasanın verdiği görevleri dikkate almıyorlarsa, örneğin Yargıtay Başsavcısı rejime aykırı hareketler karşısında o partiye dava açmıyorsa orada bir boşluk doğuyor. Önemli bir parça bu idi. Bunu kimse görmek istemiyor. Erbakan 1969'da siyesete girdi. Milli Nizam Partisi'ni kurdu. Milli Selamet'i kurdu, o kapandı Refah Partisi'ne döndü. Merhum anayasal sistemin getirdiği çerçeve içinde Türkiye'de siyaset meşru çerçevede yapılacak bir araçtır anlayışına hayır diyerek hareket ettiği için AYM 4 kere partisini kapattı. Birilerinin bak kardeşim anayasanın koyduğu temel ilkeler bunlar. Bunun dışına çıkarsan meşruiyetini kaybedersin. Bir belediye başkanı bu rejime karşı çıkalım mesajları verecek. Konya'da miting yapıldı. Şeriat isteriz mitingiydi. Bunları hiç yokmuş olarak göreceğiz. Birileri geldi darbe yaptı. Kurumlar görevini yerine getirmiyorsa malesef çok azru edillmeyen durum ortaya çıkıyor. Bir başka kuruluş kendine görev biçiyor. Bunlar zaten gereksizdi, geride kalmış olması lazım. Biz görevimizi yapmayalım, birileri Türkiye'yi alıp götürsün. Böyle olmaz. O zaman ortaya koyduğumuz olumsuz ortam yarın karşımıza başka bir şekilde çıkar."

YILDIZ NEDEN BUGÜNE KADAR SUSTU?

NTV spikerinin bugüne kadar neden konuşmadığını sorması üzerine Bekir Yıldız, canlı yayında konuşmanın önemine değinerek; Ben aslında konuşuyordum. Bir iki gazete ve televizyonda yaptığımız konuşmaların çarpıtılması nedeniyle konuşmuyordum. İnsanlarla karşılıklı konuşuyorsunuz, ama çıkan başlıkla ya yaptığınız gece ile şeref duyduğunuzu ya da pişman olduğunuzu yazan gazeteler çıkıyor ve aynı gün yayınlanıyor. Bunun pişmanlık duyuyorum diye bir şeyi de yok, şeref duyuyorum diye bir tarafı da yok. Söylediklerimiz olduğu gibi yansıtılsın. Nasıl anlaşılıyorsa öyle yansıtılsın" şeklinde konuştu.

BUGÜN OLSA KUDÜS GECESİNİ YİNE DÜZENLER MİYDİNİZ?

Yıldız, "Bugün olsa aynı geceyi yine düzenler miydiniz?" şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi:

"Ben o zaman seçildiğimde 28 yaşındaydım. Eğer bir insanın aldığı eğitim yoksa, devlet tecrübesi yoksa ne kadar sağlıklı kararlar verebilir. Belediye başkanı olmanın şartları kolay. Kimse deneyiminizi sormaz. Siz aday olur ve seçimi alırsınız. Aldıktan sonra yönetim biçiminin tamamını orada öğreniyorsunuz. İnsanlar diyor ki Sultan Fatih İstanbul'u 21 yaşında fethetti. Evet ama kimin kucağında yetişti. Bu herkes için böyle. İnsanların zaman ilerledikce daha deneyimli olduklarını görüyoruz. Bizim çalışma olarak ideallerimizin ileriye gitmesi anlamında çok farkımız yok. Geriye dönüp baktığımızda gecede hiç bir şey yok. Gecede 300-400 kişi var ve temsil var. Böyle geceler sürekli yapılan geceler. Şevki Yılmaz ya da bir başka belediye başkanı yaptı. Bu insanlar neden böyle düşünür ve konuşurlar, sebep ne? Bunu analiz etmek gerekmez miydi?"

EKŞİ'DEN TAHRİK KOKAN SÖZLER

Daha sonra spikerin söz verdiği Oktay Ekşi, bugünkü Ak Parti iktidarının rejimi yıkma çabasında olduğunu iddia etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzgünüm ki Sayın Yıldız, değinmedi, Türkiye Cumhuriyeti anayasal değerleri ile kavga etmekten vazgeçsinler. Sayın Erdoğan vazgeçsin. Yaptıklarının doğru olup olmadığını görsünler. Ama ondan yanaymış gibi görünüp takiye yaparak iktidara gelirsen sonra onunla kavga edersen sonuç aynı oluyor. Yapılanların hepsinin özünde verdikleri mesaj şu: Biz bu anayasal düzeni istemiyoruz. Bu nedenle de bir şekilde kavga ediyoruz. Kavgamız sürüyor diyorlar. O yüzden bunlar oluyor."

EKŞİ'Yİ CANLI YAYINDA REZİL EDEN SÖZLER

Ekşi'nin su sözleri üzerine "Bizim sistemle ve anayasa ile kavgamız yok" dedi ve ekledi:

"Tabi ki benimsemediğimiz maddeler olabilir. Sayın Ekşi'nin de beğenmediği maddeler olabilir. Anayasa'nın temel maddelerinde Filistin'e yapılanlar ile ilgili bir sorun mu var? 1994 yılında Türkiye'nin geneline yakın belediyeleri Refah Partisi'ndeydi. 3-5 tane belediye başkanının farklı yönlere çekilen konuşmaları olabilir. Bu belediyelerin yüzde 95'i belediyecilik hizmetinde başarıları olmuş mudur, olmamış mıdır? Bunu söyleyin. Böyle olmasaydı bugün bu millet onları kucaklar mıydı kacaklamaz mıydı? Milletin sizin gibi düşünmediği ortada ve bu bizim için daha önemli. Bizim turnusol kağıdımız millettir. Bir paşamız ne dedi, 'Suyu yokuşa akıtamazsınız.' Milli irade diyorsanız ve bu irade bütün iradelerin üstündeyse bizim için önemli olan bunun tecelli etmesi. Milli irade Atatürk'ün dediği gibi ise bunun için sonuna kadar varız."

SPİKER YAYINA ARA VERDİ

NTV sunucusu Bekir Yıldız'ın sözlerini daha fazla sürdürmesine engel olarak yayını kesmesi dikkatlerden kaçmadı.

Habervaktim 

Etiketler :