Ekşi Sözlük Yüzünü Ekşitti

Ekşi Sözlük Yüzünü Ekşitti

Kemal Kılıçdaroğlu, internetin popüler sözlüklerinden ekşi sözlük'te kendisi hakkında yazılan bir ''entry''e cevap gönderdi. Bahse konu ''entry'' ise Kılıçdaroğlu'nun geçmişi hakkında çok ağır suçlamalar içeriyor

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekşi sözlük'le başı dertte.

Sözlük kullanıcılarından ''chatin'' rumuzlu yazarın 1 Şubat 2010 tarihinde Kılıçdaroğlu hakkında yazdığı bir ''entry'', Kılıçdaroğlu'nu açıklama yapmaya sevk etti.

Bahse konu ''entry''de Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Maliye Bakanlığında çalıştığı günlerde naylon fatura ile hayali ihracat yaptığı ve bu yolla 5 trilyon liraya yakın kazanç elde ettiği iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu, bugün sözlük yönetimine gönderdiği ve sitede yayınlanan açıklamasında iddiaları reddederken hem mütevazı hem de iddialı ifadeler kullandı.

İşte iddia ve Kılıçdaroğlu'nun ilgili cevabı:

''chatin'' rumuzlu yazarın ''kemal kılıçdaroğlu'' başlığına yazdığı 1 Şubat 2010 tarihli ''entry''sinin ilgili bölümü:

bugün bir ev almak için ankara'nın bir semtinin bir caddesi üzerindeki gayri menkul ofisinde evini satmak isteyen bir zat ile toplantıya oturdum. ve yanımda bu gayrimenkul ofisinin 2 üst düzey yöneticisi de var. daha yeni emekli olan ve yakın günlerde başından geçen acı olaylardan biraz acı başlayan bu toplantı güzel sonlandı falan çaylar içildi falan derken kendisi, maliye bakanlığında çalışıyorken kemal kılıçdaroğlu ile bire bir çalıştığını ve şans budur ki kemal kılıçdaroğlu'nun naylon fatura ile yaptığı hayali ihracat dosyasına kendisinin baktığını söyledi. 

olay şu canlar, bugüne kadar benim de sizler gibi sevdiğim kemal kılıçdaroğlu şile bezi ihraç eden bir firma kuruyor. ama bu şile bezleri ihraç falan edilmiyor. edildi gösteriliyor ama edilmiyor. ve bu kişinin telafuz ettiği rakam eski para birimiyle 5 trilyona yakın bir vurgun. yani yeni para birimimiz ile 5 milyon tl ye yakın.

kendisi dosyanın zaman aşımından dolayı kapanmaması için firmanın maliye bakanlığı tarafından, her zaman aşımı sürecine girmeden küçük meblalar ile girdi çıktı yaparak güncel tutulduğunu iletti.

ve nedendir bilmiyorum şunu iletti kendisi, eğer milletvekili seçilmeseydi şu an büyük ihtimalle hapishanede idi... sanırım milletvekili dokunulmazlığından dolayı söyledi bunu. ama maliye bakanlığının üstte belirttiğim güncelleme hareketi ile artık bu dosyanın sümen altı edilemeyeceğini ve akp nin bu dosyayı bi nevi koz olarak elinde tuttuğunu da iletti. sanırım akp nin kirli çamaşırlarının ortaya dökülme ihtimaline karşı, bu akpliler de bu gibi dosyaları faliyette gibi gösterip koz halinde tutuyor.

bu arada son olarak maliye bakanlığında annesi babası yada kendisi yada amcası teyzesi vs. çalışan varsa kimden bahsettiğimi az çok anlayacaktır. dilerlerse kendileri de yani üst düzey bilgilere ulaşabiliyorlarsa bu bilgiyi teyit edebilirler.

...ve Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği cevap:

sevgili dostlar,

ekşi sözlük’e yazı yazan bir arkadaşımız, benimle ilgili bir duyumunu kaleme almış...

ben bu arkadaşımızın ve tüm ekşi sözlük okuyucularının merakını gidermek için aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini duydum...

1. maliye bakanlığında daire başkanı ve genel müdür yardımcısı olarak çalıştığım doğrudur. hatta bir ara “hayali ihracat” dosyalarına baktığım ve hayali ihracatçıların korkulu rüyası olduğum da doğrudur. ama kamu görevlisi olarak çalıştığım süre içinde hiçbir zaman bir şirket kurmadım, var olan şirketlere de ortak olmadım...

2. şile bezi ihraç eden bir şirket kurduğum söyleniyor... şile beziyle tek ilgim, kendime 1980’li yıllarda ayvalık’ta şile bezi bir gömlek almaktan ibarettir... ne şirket kurdum ne de ihracat yaptım... arzu eden tüm ticaret sicili kayıtlarına bakabilir...

3. kaldı ki, benim böyle bir dosyamı bulsa akp şimdi zil takıp oynuyordu... meraklanmayın bu kardeşinizin veremeyecek hiçbir hesabı yoktur... cesaretimizin kaynağı da budur...

ekşi sözlük okurlarına saygıyla duyurulur...

Etiketler :