Ekşi Sözlük’ten Başbakan’a Ağır Hakaret

Ekşi Sözlük’ten Başbakan’a Ağır Hakaret

Daha önce Hz. Peygamber’e hakaret içeren yayınlar paylaşan Ekşi Sözlük adlı sosyal paylaşım sitesinde, bu sefer de ‘Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a hakaret sayfası açıldı.

“O… çocuğu Recep” başlıklı sayfada, isim vermeden Başbakan Erdoğan’a üstü kapalı ağır küfürler ediliyor. Ekşi Sözlük’te daha önce de “burada recep denen bir o… çocuğu varmış” başlıklı sayfa açılmıştı.

“Her türlü kelime ve kavram hakkında, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren, katılımcı sözlük tarzında ağ sayfası” olarak tanımlanan sitlerde hakaretlerin önü bir türlü alınamıyor.

İfade özgürlüğü adı altında yapılan yorumlar ağır hakaretler içeriyor. Bunun son kurbanı ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan oldu. Ekşi Sözlük adlı sosyal ağda “O… çocuğu Recep” başlıklı bir sayfa açıldı. Sayfada isim verilmeden Başbakan Erdoğan’a üstü kapalı hakaretlerde bulunuluyor. Ekşi Sözlük’te daha öncede “burada recep denen bir o… çocuğu varmış” adlı sayfa açılmıştı.

HZ. MUHAMMET’E DE HAKARET ETMİŞLERDİ

Ekşi Sözlük’te daha önce Hz. Muhammet’e de hakaret içeren bir tanımlama oluşturulmuştu. ‘Hazreti Muhammed’ tanımlamasına yorum ve yazı yazan yüzlerce kişiden bazılarının, Peygamberimiz hakkında alaycı ve hakarete varan kelime ve cümleler kurması suç olmasına rağmen, Ekşi Sözlük tarafından yayınlanmıştı. Peygamberimize hakaret eden sayfa TCK’nin 175. maddesinde yer alan "dini inançları ve kişileri alaya alma" kapsamına giriyor. Türk Ceza Kanunu ve internet suçlarıyla ilgili yasalarda suç olmasına rağmen, Ekşi Sözlük’te ki hakaretlerle ilgili henüz yasal bir işlem yapılmadı.

DAVA AÇILMIŞTI

Sözlük tarzında ağ sayfalarda açılan sayfalar için dava açılmazken kullanıcılara dava açılabiliyor. Ekşi Sözlük’te açtığı “din saçmalığı” başlıklı başlıkta yazdıklarıyla İslam dinine inananları aşağıladığı iddiasıyla şikâyet edilen “sigaram ve ben” rumuzlu makine mühendisi Ahmet M. S. için 1,5 yıla kadar dava açılmıştı.

İTÜ SÖZLÜK’TE HAKARET ETMİŞTİ

Türkiye’de sözlük tarzında birçok ağ sayfası bulunuyor. Bu sayfalardan İTÜ Sözlük’te de dine ve kişilere hakaret içeren yazılar yer almıştı. Hz. Peygamber’in sözde resim ve karikatürlerini yayınlayan İTÜ Sözlük başbakanı o… çocuğu olan ülke” başlıklı bir sayfa da açılmıştı. Sayfada üzeri kapalı bir şekilde Başbakan Erdoğan’a çok ağır küfürler edilmişti.

Habervaktim.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.