Ekvator Ginesi'nde genel seçimler için oy verme işlemi sona erdi

Ekvator Ginesi'nde genel seçimler için oy verme işlemi sona erdi

Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanı, milletvekili, senato ve belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde sandıklar kapandı.Yaklaşık 1,5 milyon...

MALABO (AA) - Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanı, milletvekili, senato ve belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde sandıklar kapandı.

Yaklaşık 1,5 milyon nüfuslu ülkede 428 bin seçmen için oy verme işlemi yerel saatle 18.00'de son buldu.

Gözlemciler eşliğinde oy sayım işlemine başlandı.

Ekvator Ginesi'nde 43 yıldır cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, koltuğunu korumak için 2 adaya karşı yarıştı.

Seçimlerde mevcut cumhurbaşkanının karşısında, Sosyal Demokrasi için Birliktelik Partisinin (CPDS) adayı Andres Esono Ondo ve Sosyal Demokrasi Koalisyon Partisinin (PCSD) adayı Buenaventura Monsuy Asumu yer alıyor.

Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanlığı seçiminin, 5 ay öne çekilerek bugün gerçekleştirilen milletvekili, senato ve belediye seçimleriyle birlikte yapılması kararı alınmıştı.

80 yaşındaki Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, 2016'daki seçimlerde oyların yüzde 93,7'sini alarak 5. dönem için cumhurbaşkanı seçilmişti.

İktidardaki Ekvator Ginesi Demokrat Partisi (PDGE), Meclisteki 100 sandalyenin 99'una, senatodaki 55 sandalyenin ise tamamına sahip.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.