El Cezire: 20'ye Yakın Şehit Var!

El Cezire: 20'ye Yakın Şehit Var!

El Cezire'nin İsrail televizyonundan aldığı bilgiye göre, saldırı sonrası şehit sayısının 20'ye yaklaştığı bildirildi.

İsrail askerleri, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere girerek yardım gönüllülerine ateş açtı.

 

İsrail askerlerinin yardım konvoyuna düzenlediği hain saldırıdan farklı kaynaklardan değişik haberler geliyor:


*El Cezire'nin İsrail televizyonundan aldığı bilgiye göre, saldırı sonrası şehit sayısının 20'ye yaklaştığı bildirildi.

 

*İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyonun ardından, İsrail'de bir televizyon kanalı 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

 

*Terör devleti İsrail'de özel bir televizyon kanalı, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi.

 

*İHH Kriz Masası’ndan Reşat Başer’in yaptığı açıklamada, gemiyle tüm bağlantının kesik olduğu ifade edildi. Başer, “Mavi Marmara gemimizin Hayfa Limanı’na yöneltildiğini duyduk ancak ne internet ne de telefon bağlantısı kurabiliyoruz. Kargo gemilerimizin durumunu ise hiç bilmiyoruz, arkadaşlarımız için kaygılıyız” dedi.

*Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığını duyurdu.

 

*Terör devleti İsrail'in saldırısı sonrası İHH'nın sağlık ekiplerinin İsrail askerleri tarafından müdahaleden alıkonulduğu, ölü sayısının bu yüzden arttığı bildiriliyor.

 

*İsrail radyosu, askeri sansürün, ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilginin yayınına yasak koyduğunu bildirdi.

 

 

*Katliam haberlerinin duyulması üzerine İsrail'deki cezaevlerinde isyan çıkmasından endişe eden İsrail'in cezaevlerindeki güvenlik tedbirlerini de en üst düzeye çıkardığı öğrenildi.

 

*Gazze Şeridi'nde protestolar başladı.


 Açılan Beyaz Bayrağa aldırmalan İsrail askerlerinin botlardan Filistin'e yardım götüren gemiye çıkış anı ve yardım gönüllüleri'nin 'İsrail askerleri gemiyi ele geçirdi.' anonsu yaptığı anlar...

İsrail askerleri'nin Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere helikopterlerle saldırıya geçtiği anlarda gemide bulunanlar dünyaya saldırının ilk haberini veriyor ve yardım çağrısında bulunuyorlardı...

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :