El Kaide ve Taliban'dan 'intikam' yemini

El Kaide ve Taliban'dan 'intikam' yemini

ABD'nin Ladin'i öldürdüğünü açıklamasının ardından El Kaide ve Taliban'dan intikam yemini.

ABD'nin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i öldürdüğünü açıklamasının ardından El Kaide ve Taliban'dan birbiri ardına tehdit açıklamaları geldi.

El Kaide örgütünün üst düzey ideologlarından biri, Usame bin Ladin'in öldürülmesi üzerine öcünün alınacağı açıklamasında bulundu.

Aşırı dincilere ait internet sitelerinde "Esad El Cihad2" adıyla Bin Ladin için uzun bir methiyeyle birlikte açıklamalar yapan şahsın, "İslam'ın Şeyhinin öldürülmesinin öcünün alınacağı" sözünü vererek, cihadın sona erdiğini düşünen herkesin "biraz beklemesi" gerektiğini söylediği aktarıldı.

Bu açıklamayla birlikte, Bin Ladin'in ölümünün cihatçılar tarafından ilk kez kabul edildiğine dikkat çekiliyor.

Militanlara ait internet sitelerinin düzenli olarak "Esad El Cihad2" ile, "kutsal savaşı sürdürmenin protokolleri" üzerine yapılan uzun söyleşiler yayımladığı, bu kişinin sıklıkla doktrin meselelerini ele aldığı kaydediliyor.

Bir uyarı da Taliban'dan...
El Kaide'ye benzer bir açıklama da Taliban'dan geldi. Taliban ABD ve Pakistan'a tehditlerde bulundu.

Pakistan Taliban Hareketi ya da diğer adıyla Tehrik-i Taliban Pakistan örgütünün sözcüsü İhsanullah İhsan, Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Artık Pakistanlı yöneticiler, Devlet Başkanı Zerdari ve ordu bizim öncelikle hedeflerimiz. Amerika, ikinci hedefimiz olacak" dedi.

Bu arada Usame bin Ladin'in cesedine ait olarak gösterilen kısmen parçalanmış yüz fotoğrafını yayımlayan Pakistan televizyonları, bunun gerçek olmadığını bildirerek yayından kaldırdı.

Fransız AFP ajansının fotoğraf servisi müdürü Mladen Antonov, fotoğrafı özel bir yazılımla tarayarak, Bin Ladin'in eski bir fotoğrafının üzerinde oynandığını tespit ettiklerini belirterek, "Sakal fulu, montaj olduğu açıkça görünüyor" dedi.

Amerikan MSNBC kanalı da görüntünün üzerinde oynandığı uyarısında bulundu.

ABD 'intikam' bekliyor
CIA Başkanı Leon Panetta da El Kaide'nin, liderleri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin intikamını almaya çalışacağının "hemen hemen kesin" olduğunu söyledi. Panetta yaptığı açıklamada, "Bin Ladin ölmesine rağmen, El Kaide ölmedi. Teröristler, neredeyse kesinlikle onun intikamını alma girişiminde bulunacaklar, uyanık ve kararlı olmak zorundayız ve olacağız" dedi.

Pakistan'da gösteri

Pakistan'ın Ketta kentinde, yaklaşık bin kişi ABD karşıtı gösteri yaptı.

Bölgedeki AFP muhabiri, 800-1000 kişinin Usame Bin Ladin'in Pakistan'da Amerikan askerlerince öldürülmesinden sonra "ABD'ye ölüm" sloganları atarak gösteri yaptığını belirtti.

Afganistan sınırındaki Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da göstericilerin ABD bayrağını ateşe verdiği, Afganistan'daki Taliban ve lideri Molla Muhammed Ömer lehine sloganlar da attığı bildirildi.

Bu arada Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra ABD'nin Üsküp Büyükelçiliği etrafındaki güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

ABD'nin Üsküp Büyükelçiliği;nin güvenliğin sağlanması için Makedonya İçişleri Bakanlığı ile temaslarda bulunduğu ve olası bir olaya karşı gereken tedbirlerin alındığı bildirildi.

Obama açıkladı: "Bin Ladin öldürüldü"
ABD Başkanı Barack Obama bu sabah yaptığı açıklamada, El Kaide lideri Bin Ladin'in Pakistan'da öldürüldüğünü açıkladı.

Bin Ladin'in operasyonda direndiği ve başından vurulduğu belirtilirken, ABD'li bir yetkili, "Usame Bin Ladin'i denize gömdük" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.