El Zeydi'ye Ayakkabı Fırlattılar

El Zeydi'ye Ayakkabı Fırlattılar

ABD'nin eski başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan ve dünyanın 1 numaralı gündemi olan Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'ye Paris'teki basın toplantısında ayakkabı fırlatıldı. Peki ayakkabıyı kim neden fırlattı?

 

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan El Zeydi'nin basın toplantısı sırasında kendini "sürgündeki Iraklı bir gazeteci" olarak tanıtan bir kişi, kısa süreli konuştu ve El Zeydi'yi "diktatörlüğün yandaşı" olmakla suçladı.

Daha sonra bu kişi "Al, bu ayakkabı da senin için" diye bağırarak ayakkabılarından birini Zeydi'ye fırlattı. Ayakkabı El Zeydi'ye isabet etmedi. El Zeydi'nin ağabeyi ile ayakkabı fırlatan kişi arasında kısa bir itiş-kakış oldu ve bu kişi salondan çıkarıldı.

El Zeydi, daha sonra yaptığı açıklamada, "Ben ayakkabıyı bir Iraklıya değil, işgale fırlatmıştım" dedi.

Muntazır El Zeydi, Bush'a isabet ettiremediği pabuçlarıyla özellikle Arap dünyasında kahraman gibi karşılanmış, ancak bu eylemi nedeniyle 9 ay hapis yatmıştı.

El Zeydi, basın toplantısında, Paris'e tedavi görmek için geldiğini ve tutukluluğunun ilk 3 gününde işkence gördüğünü söyledi. Ellerinin arkasından bağlandığını ve demir sopalarla dövüldüğünü belirten El Zeydi, vücudunda kırık ve yırtıklar bulunduğunu ifade etti.

İsviçre'de Iraklı sivillere yardım vakfı kuran El Zeydi, bir gün Irak'a geri dönmek istediğini de kaydetti.

Etiketler :