Elazığspor pes etmedi 1-1

Elazığspor pes etmedi 1-1

Sanica Boru Elazığspor, penaltı kaçırdığı, geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı maçta Bülent Korkmaz'la ilk maçına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan puan almayı başardı..

Süper Lig'de 12. hafta mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Sanica Boru Elazığspor kozlarını paylaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Carlos Carvalhal'in istifasının ardından Bülent Korkmaz'ı göreve getiren İstanbul BŞB'nin golünü 22. dakikada Ömer Can Sokullu kaydetti. Yılmaz Vural'ın ekibinde 90. dakikada sahneye çıkan Serdar Güler son sözü söyledi.

UZATMALARDA VURULDULAR

Her iki takımın da 3 puan istediği maçta ilk ciddi atağı ev sahibi ekip yakaladı. Dakikalar 12'yi gösterdiğinde Geraldes'in şutu direğe takıldı. 20. dakikada bu kez Elazığspor gole yaklaştı. Julien Faubert'in kullandığı penaltıda kaleci Eduardo gole izin vermedi. Pozisyonun devamında İBB maçın ilk golünü attı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha dengeli bir futbol oynandı. Her iki takımın da gol çabaları son anlara kadar sonuç vermedi. 203 gündür iç sahada kazanan İBB'ye çelme takan isim uzatmalarda Serdar oldu.

SEDAT 10 KİŞİ BIRAKTI

Elazığspor'da 75. dakikada 2. sarı kartını gören Sedat Bayrak kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Tecrübeli savunmacı bu sene 3. kez kırmızı kart gördü...

Bu sonucun ardından İstanbul BŞB puanını 12'ye yükseltti. Yılmaz Vural'ın ekibi ise puanını 9 yaptı. Ligin bir sonraki haftasında İBB deplasmanda Gaziantepspor ile mücadele edecek. Sanica Boru Elazığspor sahasında Galatasaray'ı konuk edecek.

BELEDİYESPOR-ELAZIĞSPOR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI

5. dakikada Holmen'in uzak mesafeden şutunda, kaleci Ivesa meşin yuvarlağı kornere çeldi.

11. dakikada Geraldes'in uzak mesafeden sert vuruşunda, top yan kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

20. dakikada Adem sağdan ceza alanına girdi. Topu ortaya çevirmeye çalıştığı pozisyonda hakem Cüneyt Çakır, Metin Depe'nin meşin yuvarlağı elle oynadığına karar vererek, penaltı noktasını gösterdi. 21. dakikada penaltı atışını kullanan Faubert'in vuruşunda, kaleci Carvalho meşin yuvarlağı başarılı bir şekilde kornere çeldi.

22. dakikada Webo, taşıdığı topu ceza alanı içine giren Cihan'a aktardı. Bu futbolcu, öne çıkan kaleci Ivesa'dan önce ayak koyarak meşin yuvarlağı Ömer Can'a kazandırdı. Ömer Can, uygun durumda, plase bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

32. dakikada rakibinden kaptığı topla sol çaprazdan ceza alanı içine giren Doka'nın sert vuruşunda, kaleci Ivesa zor da olsa meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

36. dakikada Sezer'in ceza alanı önünden sert şutunda, top üstten az farkla auta gitti.

42. dakikada Sezer'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ceza alanı içinde oluşan karambol sonrası altı pasta son olarak Webo'nun dokunduğu meşin yuvarlak savunmaya çarparak ceza alanı dışına çıktı.

45+2. dakikada Sanica Boru Elazığspor, Tum ile önemli bir pozisyonu daha değerlendiremedi ve mücadelenin ilk yarısı 1-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi. 
 
68. dakikada Adem'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Tum, meşin yuvarlağı kafayla kaleye gönderdi. Top üstten auta gitti. 

88. dakikada topla buluşan Webo, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun uygun durumda yerden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 

90+1. dakikada Sanica Boru Elazığspor beraberliği yakaladı. Bu dakikada Sinan'ın sağdan güzel ortasında arka direkte topla buluşan Serdar, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek, 1-1 eşitliği sağladı. 

İki takım arasındaki karşılaşma 1-1 sona erdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 1 - Sanica Boru Elazığspor: 1 

Stat: Atatürk Olimpiyat 

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Carvalho, Geraldes, Metin Depe, Can Arat, Ekrem Ekşioğlu, Ömer Can Sokullu, Cihan Haspolatlı (Dk. 45+1 Efe İnanç), Mahmut Tekdemir, Holmen, Doka, Webo 

Sanica Boru Elazığspor: Ivesa, Adem Alkaşi, Bilica, Sedat Bayrak, Orhan Ak, Faubert, Bülent Ertuğrul (Dk. 34 Murat Kayalı), Amr Zaki, Sezer Badur, Köksal Yedek, Tum 

Goller: Dk. 22 Ömer Can Sokullu (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 90+1 Serdar (Sanica Boru Elazığspor)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.