Elektrikli Süpürge Alırken Bakılacak 5 Önemli Özellik

Elektrikli Süpürge Alırken Bakılacak 5 Önemli Özellik

Elektrikli süpürgeler ev temizliğinin en önemli gereçleri arasında yer alır. Günümüzde her evin vazgeçilmezi olan ürünler detaylı bir temizlikte önemli rol oynar. Markaların gelişmiş özelliklerle sunduğu birçok elektrikli süpürge bulunur.

Elektrikli süpürgeler ev temizliğinin en önemli gereçleri arasında yer alır. Günümüzde her evin vazgeçilmezi olan ürünler detaylı bir temizlikte önemli rol oynar. Markaların gelişmiş özelliklerle sunduğu birçok elektrikli süpürge bulunur. Fakat hangi süpürgenin ihtiyaçlara cevap verebileceği tam bir merak konusudur. Küçük evler için minimal ürünler yeterli olabilirken geniş evlerde daha gelişmiş özelliklerle sunulan elektrikli süpürgeleri tercih edebilir. Bununla birlikte evcil hayvan sahiplerinin farklı kriterlere de dikkat etmesi gerekir. Bu yazımızda elektrikli süpürge alırken nelere dikkat etmeliyiz sorularına yanıt bulacağız.

1-Watt Gücü

Elektrikli süpürge seçimi sırasında önemli görülen unsurların başında Watt özellikleri gelir. Çünkü Watt gücü elektrikli süpürgelerin harcadığı enerjiyi ve motor gücünü ifade eder. Bununla birlikte süpürgenin gösterdiği performans ile alakalı ufak ipucu verir. Fakat Watt gücüyle performansın aynı doğrultuda arttığınız söylemek doğru olmayabilir. Çünkü bazı ürünler Watt gücünün bir kısmından emiş gücünü sağlar. Elektrikli süpürge kaç watt olmalı gibi sorular için ortalama 700 ile 1000 Watt değerindeki ürünler tercih edilebilir. Bu güçteki ürünler enerji tasarrufu konusunda ortalama performans gösterir.

2-Filtre Özellikleri

Elektrikli süpürge alırken dikkat edilmesi gerekenler konusundaki bir diğer hususta filtre özellikleri. Çünkü ürünlerin filtre yapısı temizlik sırasındaki performansını da etkiler. Örneğin HEPA filtreli bir ürün mikro yapıdaki toz partiküllerini dahi derinlemesine temizleyebilirken sıradan filtreye sahip bir elektrikli süpürgeyle bu detay gözden kaçabilir. HEPA teknolojisinin yanında farklı filtreler geliştiren markalar da bulunur. Philips, Xiaomi ve Dyson elektrikli süpürge çeşitlerine farklı filtre özellikleriyle sunulan ürünlere rastlanabilir.

3-Ses Seviyesi

Ses seviyesi kullanım konforunu etkileyen faktörlerin başında gelir. Özellikle aile, çocuk veya evcil hayvanın olduğu ortamda gürültülü bir ürünle temizlik yapmak zorlaşabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için düşük ses seviyesiyle çalışan ürünler tercih edilmelidir. Desibel olarak ifade edilen süpürgelerin ses seviyelerini değerlendirirken konuşma ses seviyenizi baz alabilirsiniz. Bir insan ortalama 68 dB seviyesinde konuşur. Tercih edeceğinizi süpürge de 80 dB’nin altında olmalıdır. Maksimum sessizlikle çalışan ürünleri Tefal, Electrolux ve Fakir elektrikli süpürge çeşitlerinde bulabilirsiniz.

4-Aparatlar

Elektrik süpürgelerinde bulunan aparatlar ürünlerin hangi alanlarda performans gösterebileceğini belirler. Ayrıca aparatlar ürünlerin sunduğu imkanlarla da yakından ilişkilidir. Örneğin halı fırçası aparatına sahip olmayan bir elektrik süpürgeli hali yüzeyindeki tüyleri toplamada iyi performans göstermeyebilir. Bunun için koltuk, duvar ve parke gibi yüzeylere özel olarak tasarlanan aparatların bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. Arzum, Karaca ve Karcher elektrikli süpürge modellerinde çoklu aparatla sunulan ürünlere rastlanabilir.

5-Tasarım

Elektrikli süpürge çeşitlerinin konforlu kullanımı açısından tasarım unsuru büyük önem taşır. Çünkü ürünlerin hafif ve kullanışlı bir yapıda sunulması kullanım sırasında avantaj sağlar. Ürünleri değerlendirirken maksimum ulaşılabilen mesafe, ağırlık ve başlık tasarımı gibi detayların incelenmesi gerekir. Bununla birlikte güç kablosu uzunluğu ve tekerlek yapısı gibi unsurlar da gözden kaçırılmamalıdır. Eğer ürünün güç kablosu yetersiz uzunluğa sahipse temizlik sırasında hareket alanınız azalabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.